REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisija nusprendė, kad pasitiki valstiečiu Dariumi Kaminsku ir šis toliau gali eiti komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

Seimo Antikorupcijos komisija nusprendė, kad pasitiki valstiečiu Dariumi Kaminsku ir šis toliau gali eiti komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

REKLAMA

Už D. Kaminsko atleidimą trečiadienį balsavo keturi komisijos nariai, penki buvo prieš, trys susilaikė.

Žiniasklaida anksčiau pranešė, kad D. Kaminsko žmona nuomoja kelis butus Vilniuje, o pats parlamentaras naudojasi būstu Seimo viešbutyje.

Komisijos narys liberalas Kęstutis Glaveckas piktinosi, kad parlamentarai priversti svarstyti smulkmenas. Anot jo, vienas kito demaskavimas nėra skaidrumo užtikrinimas, bet labiau primena pavydą ar pan.

„Mes nustojome valgyti cepelinus, vienas kitą pradėjome ėsti“, – teigė jis.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Bronislovas Matelis tvirtino, kad padaryta reputacinė žala Antikorupcijos komisijai, todėl geriausia būtų, jog pats D. Kaminskas pasitrauktų.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas taip pat sakė, kad pagal Seimo statutą, parlamentaras nepažeidė nustatytos tvarkos, tačiau, anot jo, kyla moralės klausimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia daromas verslas viešųjų lėšų sąskaita“, – sakė jis.

D. Kaminskas savo ruožtu pranešė, kad jį į Antikorupcijos komisiją delegavusi valdančioji valstiečių frakcija anksčiau išreiškė pasitikėjimą.

REKLAMA

Be to, Antikorupcijos komisija nutarė rengti Seimo statuto pataisas, siekiant nustatyti aiškesnius kriterijus, kas ir kokiomis sąlygomis gali naudotis Seimo viešbučiu.

Pagal Seimo statutą, Seimo nario įgaliojimų laikotarpiu pageidaujant jam suteikiama gyvenamoji patalpa Seimo viešbutyje gyventi kartu su šeimos nariais.

Pirmąja eile gyvenamoji patalpa Seimo viešbutyje suteikiama Seimo nariui, neturinčiam ir per pastaruosius penkerius metus neturėjusiam būsto Vilniuje ir ne toliau kaip 25 kilometrai nuo Vilniaus miesto savivaldybės administracinės ribos.

Būsto sostinėje neturintiems parlamentarams gyvenimas Seimo viešbutyje yra nemokamas, o turintieji susimoka už komunalines paslaugas. Šios išlaidos išskaičiuojamos iš atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų