REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš ketverius metus dingusio ir, kaip manyta, nužudyto JK lietuvio dingimą tyrę detektyvai sulaukė naujos informacijos, kuri leidžia manyti, kad lietuvis gali būti gyvas. Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos.

Prieš ketverius metus dingusio ir, kaip manyta, nužudyto JK lietuvio dingimą tyrę detektyvai sulaukė naujos informacijos, kuri leidžia manyti, kad lietuvis gali būti gyvas. Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos.

REKLAMA

Ričardas Puišys dingo, kai jam buvo 35 metai. Paskutinį kartą jis buvo matytas 2015 metų rugsėjo 26 d. savo darbe bendrovėje „Nightlayer Leek Company“ Dean Drove, Iretons Way, Chatteris. Nepaisant kelių kreipimųsi į visuomenę, policijai nepavyko nustatyti lietuvio buvimo vietos. Manyta, kad jis buvo nužudytas.

„Pastaruosius ketverius metus Ričardo dingimas mums buvo visiška mįslė“, – sakė Bedfordshire'o, Cambridgeshire'o ir Hertfordshire'o grafysčių rimtų nusikaltimų skyriaus detektyvas vyriausiasis inspektorius Adamas Gallopas.

„Mano komanda tyrė kelias versijas, tačiau mes iki šiol nežinome, kas jam nutiko. Iš pradžių tyrimas buvo pradėtas dėl žmogaus dingimo, tačiau jau nuo pat pradžių buvo aišku, kad nėra gyvybės ženklų, ir mes manėme, kad Ričardas buvo nužudytas“, – sakė detektyvas. 

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai iš pradžių buvo sulaikę vieną įtariamąjį, tačiau jis buvo paleistas dėl įrodymų stokos. Iki šiol pareigūnai nerado ir kūno bei iki šios vasaros neturėjo jokių įrodymų, kad jis yra gyvas.

REKLAMA

„Tada atsirado nauja „Facebooko“ paskyra su Ričardo vardu ir nuotraukomis, kurios, mūsų manymu, yra Ričardo nuotraukos. Mes bandėme susisiekti su asmeniu, kuriam priklauso ši paskyra, bet išsiaiškinti ar Ričardas gyvas, taip ir nepavyko“, – nurodoma vietos policijos pranešime.

„Mes labai prašome susisiekti su mumis, jei turite kokios nors informacijos apie Ričardą, nes net mažiausias dalykas gali būti mums naudingas. Kažkas tikrai žino, kas nutiko Ričardui, ir tikrai žino ar jis dar gyvas ar ne. Pasielkite teisingai ir susisiekite su mumis“, – prašoma policijos kreipimesi.

REKLAMA
REKLAMA

Policija mano, kad paskyra yra valdoma iš kažkur Wisbeche, tačiau dar nenustatė tikslios vietos. Airijoje gyvenantys Ričardo pusbroliai yra įsitikinę, kad tai tikrai jis, nes su tuo asmeniu apsikeitė detalėms apie savo paskutinį susitikimą.

„Šeimos nariai ir draugai pažiūrėjo į naujas nuotraukas paskyroje ir pasakė „Manome, kad tai jis“. Esu įsitikinęs, kad Wisbecho apylinkėse gyvenantys žmonės žino, kas jam nutiko. Egzistuoja tikimybė, kad jis yra kažkur išnaudojamas, todėl mes iškabinsime plakatus, kuriuose prašome visuomenės pagalbos, visame Wisbecho rajone. Nuogąstaujame, kad dalis lietuvių bendruomenės Wisbeche nepasitiki policija. Mes raginame Ričardą ar turinčius apie jį informacijos pasikalbėti su mumis. Niekam nekils jokių problemų“, – sakė detektyvas.

Turintys informacijos gali jos suteikti užpildę elektroninę formą anglų kalba arba lietuvių kalba. Jeigu nori pasikalbėti su kažkuo tiesiogiai, skambinkite telefonu 101 ir nurodykite operaciją „Operation Laysan“. Taip pat galite suteikti informacijos anonimiškai per organizaciją „Crimestoppers“ numeriu 0800 555 111 arba internetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų