REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alimentų piktybiškai nemokantiems tėvams, panašu, greitai apsunks dienos, nes Seimas panoro griežtinti skolų išieškojimo tvarką.

Alimentų piktybiškai nemokantiems tėvams, panašu, greitai apsunks dienos, nes Seimas panoro griežtinti skolų išieškojimo tvarką.

REKLAMA

Šiuo metu daugiau nei 37 tūkst. tėvų neišmokėjo apie 160 mln. eurų alimentų savo vaikams, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui trečiadienį sakė „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.

Skolininkų ieškoma Lietuvoje ir užsienyje per įvairius registrus, jiems siunčiami raginimai susimokėti skolas.

Šiemet iš skolininkų išieškota beveik 4 mln. eurų. Nors išieškotų skolų vertė 2019 m. dukart didesnė nei 2018 m., tačiau išieškotos sumos neprilygsta toms išlaidoms, kurios patiriamos išmokant naujas išmokas.

J. Varanauskienė prognozuoja, kad skolos portfelis, jeigu taisyklės nesikeis, ir toliau augs, nes naujų išmokų bus išmokama daugiau, nei pavyks išsiieškoti iš skolininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketindamas mažinti „Sodros“ išlaidas ateityje bei motyvuoti skolininkus grąžinti susidariusias skolas, Socialinių reikalų ir darbo komitetas ketina griežtinti skolų išieškojimo tvarką alimentų nemokantiems tėvams. Komitetas, atsižvelgdamas į išdėstytas problemas, klausimą dėl Vaikų išlaikymo išmokų įstatymo tobulinimo ketina svarstyti Šeimos ir vaiko gerovės pakomitetyje.

Portalas tv3.lt primena, kad nuo 2018 m. sausio 1 d. įsigaliojo Vaikų išlaikymo išmokų įstatymo pataisos, numatančios, kad vaiko išlaikymo išmokas skiria, moka ir išmokėtas sumas iš skolininkų išieško „Sodra“. Iki tol šias funkcijas atliko Vaikų išlaikymo fondo administracija, kuri buvo panaikinta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų