REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda suteikė malonę už žmogžudystę nuteistai neįgaliai moteriai. 59 metų Dalė Bachovienė gali lengviau atsikvėpti, nes netrukus mėgausis laisve.

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda suteikė malonę už žmogžudystę nuteistai neįgaliai moteriai. 59 metų Dalė Bachovienė gali lengviau atsikvėpti, nes netrukus mėgausis laisve.

REKLAMA

Už sugyventinio nužudymą D. Bachovienė buvo nuteista šešerių metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose. Nuosprendį neįgaliojo vežimėlyje sėdinti moteris išgirdo dar 2017 metų gruodį.

Prezidento sprendimu, žmogžudės bausmė buvo sumažinta trejais metais. Tai reiškia, kad visiškai netrukus jį atsidurs laisvėje. Kaip nurodė prezidentūros atstovai, priimant sprendimą atsižvelgta į nuteistosios sunkią sveikatos būklę, į teigiamas nuteistosios charakteristikas ir nepriekaištingą jos elgesį bausmės atlikimo metu bei itin žemą pakartotinio nusikalstamo elgesio riziką.

Kruvinos išgertuvės

Nusikaltimas įvykdytas viename Kaune esančių butų. Viskas nutiko per išgertuves. Moteris teisme pasakojo, kad tarp jos ir sugyventinio kilo kivirčas. Netrukus ginčas paaštrėjo ir ji griebėsi peilio.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo stalo paimtu peiliu D. Bachovienė durė sugyventiniui į krūtinę. Tuo metu jis gulėjo lovoje. Vienintelis dūris peiliu buvo mirtinas, bet apie tai tiek D. Bachovienė, tiek dar du išgertuvėse dalyvavę asmenys suprato tik kitos dienos rytą.

REKLAMA

Mat du svečiai nusikaltimo metu jau miegojo, o D. Bachovienė susmeigusi peilį sugyventiniui į krūtinę taip pat užmigo. Iš ryto dar buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, bet medikams liko tik konstatuoti vyro mirtį.

Bandė išsisukinėti

D.  Bachovienė atvykusiems pareigūnams melavo apie tos kruvinos nakties įvykius. Bet surinkti įrodymai, atlikti specialūs tyrimai patvirtino moters kaltę. Tada ji teigė, jog peilio griebėsi, nes sugyventinis puolė ją mušti.

Nepaisant visų aplinkybių, prieš dvejus metus teismas ir taip nusprendė pasigailėti žmogžude tapusios neįgalios moters. Už nužudymą jai grėsė nuo 8 metų iki gyvos galvos. Tačiau buvo atsižvelgta į jos sveikatos būklę.

REKLAMA
REKLAMA

Taip paskirta mažesnė nei minimali bausmė – šešeri metai nelaisvės. Po G. Nausėdos sprendimo, ši bausmė sušvelnėjo dar pusiau. Bet moters elgesys įkalinimo įstaigoje įtikino ne tik pataisos namų atstovus, tačiau ir prezidentą.

Kitos malonės

Prieš kelias dienas prezidentas G. Nausėda suteikė malonę dar dviem nuteistoms moterims.

Prieš kelerius metus 74-erių metų klaipėdietei Aldonai Kazimierai Tunik už nepagarbą teismui buvo skirta 3766 eurų baudą. Šalies vadovas atleido moterį nuo likusios baudos dalies mokėjimo.

„Priimant sprendimą atsižvelgta į nuteistosios amžių, sunkią nuteistosios sveikatos būklę ir materialinę padėtį“, – teigė prezidentūros atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

59-erių Danguolei Magziakienei už nužudymą skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė taip pat sumažinta trejais metais.

„Priimant sprendimą atsižvelgta į šeimines aplinkybes, teigiamas nuteistosios charakteristikas ir nepriekaištingą jos elgesį bausmės atlikimo metu, itin žemą pakartotinio nusikalstamo elgesio riziką“, – pabrėžė G. Nausėdos atstovai.

Malonės komisijos posėdyje buvo svarstomi 123 nuteistųjų malonės prašymai. Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras (arba jų įgalioti atstovai), Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, prezidento patarėjai teisės klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų