REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du buvę savivaldybės bendrovės „Kauno vandenys“ darbuotojai bus teisiami dėl nevalytų nuotekų leidimo į Nemuno upę.

Du buvę savivaldybės bendrovės „Kauno vandenys“ darbuotojai bus teisiami dėl nevalytų nuotekų leidimo į Nemuno upę.

REKLAMA

Kauno apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, byla bus nagrinėjama Kauno apylinkės teisme.

Aplinkos apsaugos departamentas šioje byloje yra pateikęs daugiau nei 4,6 mln. eurų civilinį ieškinį.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų kovą, Aplinkos ministerijos ir jos pavaldžių institucijų specialistams gavus informaciją, kad bendrovė „Kauno vandenys“ galimai dalį neišvalytų nuotekų išleidžia į Nemuną.

Vykdant ikiteisminio tyrimo veiksmus, bendrovės „Kauno vandenys“ teritorijoje buvo rastas techninėje dokumentacijoje nepažymėtas slaptas nuotekų išleistuvas, kuriuo dalis neišvalytų nuotekų žemiau mėginių ėmimo vietos buvo išleidžiamos į jau išvalytas nuotekas ir patekdavo tiesiai į Nemuną.

Pasak prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad bendrovėje „Kauno vandenys“ dirbę P. M. ir B. S. neužtikrino nuotekų tvarkymo reglamente nustatyto nuotekų išvalymo laipsnio.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno vandenų“ atstovė Vilma Garlinskienė BNS informavo, jog abu asmenys jau kelerius metus bendrovėje nebedirba.

P. M., dirbdamas viršininku ir būdamas atsakingas už Kauno miesto Nuotekų valyklos eksploataciją taip, kad būtų užtikrintas nuotekų išvalymo laipsnis bei turėdamas užtikrinti tinkamą ir kokybišką įrenginių eksploataciją ir remonto vykdymą, šių savo pareigų nevykdė.

REKLAMA

Įtariama, kad vyras nekontroliavo avarinio nuotekų vamzdyno, kas sudarė sąlygas pro neteisėtą vamzdyną į išvalytų nuotekų kanalą išleisti visas nevalytas nuotekas ir tokiu būdu buvo tiesiogiai teršiami vandens telkiniai.

B. S., bendrovėje dirbęs vyriausiuoju technologu, įtariama, nekontroliavo technologinių procesų, neorganizavo įrenginių bei įrangos technologinės dalies profilaktikos darbų, neorganizavo techninės dokumentacijos pakeitimų.

Jie abu kaltinami aplinkosaugos priežiūros taisyklių pažeidimais, kai padaryta didelė žala gamtai, už tai gresia iki šešerių metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA

Abu įtariamieji savo kaltę neigia.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Jiems vadovavo ir tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų