REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis visų pirma pats turi atsakyti į klausimus, kylančius dėl šalia jo namų tvarkomo kelio, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Premjeras Saulius Skvernelis visų pirma pats turi atsakyti į klausimus, kylančius dėl šalia jo namų tvarkomo kelio, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

„Mano komentaras būtų toks: dėl šios situacijos kyla daug klausimų, ir visų pirma į juos turi atsakyti pats premjeras“, – šalies vadovo poziciją pirmadienį BNS perdavė G. Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Naujienų portalas 15min.lt antradienį paskelbė, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma teko vienai – premjero S. Skvernelio gyvenamai – gatvei asfaltuoti. 

S. Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė.

BNS turimi Vyriausybės ir Vilniaus rajono tarybos dokumentai rodo, kad sprendimai, dėl ministro pirmininko gyvenamos gatvės Smigliuose, Upės gatvėje priimti šių metų spalio pabaigoje. 

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas 15min.lt atsiųstuose atsakymuose argumentavo, kad Upės gatvė nėra minima Vyriausybės sprendime: „Spalio 30 dienos nutarimu Vyriausybė neskyrė lėšų nė vienos konkrečios gatvės ar kelio asfaltavimui ar remontui“.

REKLAMA

Tačiau viešai skelbiamame Vyriausybės nutarimo projekte dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo perskirstymo yra nurodytas ne vienas konkretus kelias ar gatvė, kuriam Vyriausybė skyrė papildomai ar naujai lėšų.

Dokumente nurodyta, kad Vilniaus rajone finansavimas papildomai skiriamas dviem eilutėmis: konkrečiam projektui Riešės kaimo Riešės gatvei rekonstruoti ir „vietinės reikšmės keliams tiesti, rekonstruoti ir kapitališkai remontuoti, taip pat saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės kaliuose diegti gausiai tautinių mažumų gyvenamoje savivaldybėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarajai eilutei Vyriausybės sprendimu finansavimas padidintas 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma, rajono savivaldybės sprendimu, teko vienai Vilniaus rajono gatvei, kurioje gyvena Vyriausybės vadovas.    

Vilniaus rajono savivaldybė pripažino, kad gatvę nusprendė remontuoti ir dėl to, jog to paprašė premjerą saugantis Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų