REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma teko vienai  premjero Sauliaus Skvernelio gyvenamai gatvei asfaltuoti. S. Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė, rašo portalas 15min.lt

Iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma teko vienai  premjero Sauliaus Skvernelio gyvenamai gatvei asfaltuoti. S. Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė, rašo portalas 15min.lt

REKLAMA

S. Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas portalui atsiųstuose atsakymuose apeliavo į tai, kad Upės gatvė nėra minima Vyriausybės sprendime: „Spalio 30 dienos nutarimu Vyriausybė neskyrė lėšų nė vienos konkrečios gatvės ar kelio asfaltavimui ar remontui“.

Kaip rašo portalas, tai nėra tiesa – konkrečios gatvės sprendime yra minimos. 

Vilniaus rajono savivaldybė pripažino, kad gatvę nusprendė remontuoti ir dėl to, kad to paprašė premjerą saugantis Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

REKLAMA
REKLAMA

BNS skelbė, kad susisiekimo ministru tapęs Jaroslavas Narkevičius pasiūlė Vyriausybei perskirstyti 3,3 mln. eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo. Nurodant, kad pinigai skiriami saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės keliuose diegti gausiai tautinių mažumų gyvenamoje savivaldybėje, asignavimai buvo padidinti Trakų ir Vilniaus rajonams. Vilniaus rajono vietinės reikšmės keliams Vyriausybė sutiko papildomai skirti 300 tūkst. eurų.

REKLAMA

Beveik visa ši suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras, remontui.

Portalas primena, kad dar spalio 10 dieną TV3 reportaže Vilniaus rajono savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Rimantas Gerdvilis  aiškino, kad situacija dėl Smiglių Upės gatvės pasikeistų nebent jeigu savivaldybės taryba nuspręstų, kad gatvė – prioritetinė. Nors tąkart apie ketinimus įtraukti Smiglių gatvę į prioritetinių sąrašą valdininkas neužsiminė, tačiau toks tarybos sprendimas priimtas jau po kelių savaičių. 

Sprendimą dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų perskirstymo Vyriausybė priėmė spalio 30 dieną. Vyriausybės posėdžiui pirmininkavo premjeras – nuo klausimo, susijusio ir su papildomu finansavimu Vilniaus rajono keliams, S. Skvernelis nenusišalino.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiame Vyriausybės dokumente Upės gatvė neminima. Šiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų rezervo Vilniaus rajono savivaldybei „vietinės reikšmės keliams tiesti, rekonstruoti ir kapitališkai remontuoti, taip pat saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės keliuose diegti gausiai tautinių mažumų gyvenamoje savivaldybėje“ buvo planuojama skirti 392,7 tūkst. eurų.

Spalio 30 dieną Vyriausybės sprendimu perskirsčius lėšas prie šios sumos pridėta dar 300 tūkst. eurų.

Kaip rašo 15min.lt, Susisiekimo ministerijos parengto dokumento metaduomenys rodo, kad jis sukurtas prieš penketą dienų iki ministrų kabineto balsavimo, spalio 25 dieną. Sutapimas ar ne, bet tą pačią dieną, spalio 25-ąją, posėdžiavusi Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė Vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, taisymo ir priežiūros darbų objektų sąrašui – jame atsirado Upės gatvės atkarpa, einanti per Pasienių bei Smiglių kaimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai Jolanta Gulbinovič 15min patvirtino, kad Upės gatvė tvarkoma iš papildomai Vyriausybės skirtų lėšų, jos kapitalinis remontas atsieis beveik visą papildomai skirtą sumą – 299 973 eurus. Pasak J.Gulbinovič, spalio 22 dieną savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją, prašydama papildomų lėšų rajono keliams, o Vyriausybei sutikus skirti dalį prašytų lėšų, šiuo metu yra pradėti maždaug 1,5 kilometro Upės gatvės atkarpos kapitalinio remonto darbai.

J.Gulbinovič teigė, kad savivaldybė ne kartą yra gavusi ne tik gyventojų, bet ir premjerą saugančio VAD skundų dėl pavojingos Upės gatvės kelio dangos ir prašymą jį rekonstruoti.

REKLAMA

VAD direktorius Rymantas Mockevičius 15min.lt patvirtino, kad departamentas ne kartą kreipėsi į savivaldybę, tačiau jis patikslino, jog nebuvo prašoma gatvę išasfaltuoti – tik sutvarkyti.

Karbauskis problemų dėl kelio prie premjero namų nemato, opozicija – reikia tyrimo

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako nematantis problemų dėl išasfaltuotos gatvės prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, jog reikalingas tyrimas situacijai aiškintis, o pirmoji reakcija – šokas. 

„Kalbant apie vienų ar kitų kelių asfaltavimą, tai priklauso nuo eismo intensyvumo, kaip, kokį kelią įtraukia Susisiekimo ministerija į savo planus. Šioje situacijoje nereikia ieškoti problemų ten, kur jų nėra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

REKLAMA

Anot jo, keliams Vilniaus rajone skiriami papildomi pinigai, „bet sprendimai priimti visais atvejais 2015 metais ir anksčiau, šita valdžia su tais sprendimai neturi nieko bendro“.

BNS turimi Vyriausybės ir Vilniaus rajono tarybos dokumentai rodo, kad sprendimai, dėl ministro pirmininko gyvenamos gatvės Smigliuose, Upės gatvėje priimti šių metų spalio pabaigoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų