REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvyko konkursas Šilutės ligoninės vadovo pareigoms užimti. Lapkričio 15-ąją paaiškėjo, kuris iš dviejų medikų turėtų užimti minėtas pareigas. Antrajame konkurso etape varžėsi du gydytojai – Chirurgijos traumatologijos skyriaus vedėjas, gydytojas chirurgas ir abdominalinės chirurgijos gydytojas Algis Starkus ir Konsultacinės poliklinikos vedėjas, gydytojas ortopedas traumatologas Viktoras Šileikis, rašoma portale silokarcema.lt

Įvyko konkursas Šilutės ligoninės vadovo pareigoms užimti. Lapkričio 15-ąją paaiškėjo, kuris iš dviejų medikų turėtų užimti minėtas pareigas. Antrajame konkurso etape varžėsi du gydytojai – Chirurgijos traumatologijos skyriaus vedėjas, gydytojas chirurgas ir abdominalinės chirurgijos gydytojas Algis Starkus ir Konsultacinės poliklinikos vedėjas, gydytojas ortopedas traumatologas Viktoras Šileikis, rašoma portale silokarcema.lt

REKLAMA

Pastarasis, po pokalbio su Šilutės rajono savivaldybės meru Vytautu Laurinaičiu, paskelbtas nugalėtoju. Viskas lyg ir teisinga, tačiau daug klausimų dėl V. Šileikio iškilo po to, kai sulaukta telefoninio skambučio iš Amerikos. Po pokalbio pasidarė neaišku – V. Šileikis dirba mediku ir dalyvavo konkurse su galimai suklastotais dokumentais?

Atvyko nelegaliai į Ameriką

Abejonės kilo dėl gydytojo V. Šileikio po to, kai į redakciją paskambino moteris (jos vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kuri gyvena Amerikoje. Moteris viską nuosekliai papasakojo apie minėtą mediką, mat ne vienerius metus Amerikoje dirbo su juo drauge vienoje gydymo įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie dešimt metų Viktoras dirbo Šv. Kryžiaus ligoninėje, Čikagoje, operacinės techniku. Jam nepavyko vis išlaikyti egzaminų gydytojo kvalifikacijai gauti. Nesisekė jam ir legaliu gyventoju šioje šalyje tapti. Po 10 metų nuožmios kovos su nepermaldaujamais JAV migracijos įstatymais Viktorui teko išvykti iš šalies.

REKLAMA

Imigracinę bylą jis pralaimėjo dėl to, kad buvo nelegaliai kirtęs JAV sieną. Tai federalinis nusikaltimas, už kurį gresia laisvės atėmimas. Tokiais atvejais net ir JAV geriausi advokatai mažai kuo gali padėti. Taigi, vieną 2008 metų dieną V. Šileikis darbe nepasirodė – išvyko į Lietuvą aplankyti artimųjų, bet į Čikagą nebegrįžo. Greitai jis įsidarbino Šilutės ligoninėje traumatologu-ortopedu.

Pagal Lietuvos įstatymus, gydytojas, nepraktikavęs 5 metus, turi laikyti egzaminus licenzijai gauti. O kaip jam pavyko ją gauti? Nei egzaminų, nei traumatologo kvalifikacijos, daugiau kaip 15 metų nedirbęs gydytoju - ir viskas įmanoma?

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, vyro būta ne iš kelmo spirto. Viktoras sugebėjo galimai sufalsifikuoti diplomą, kuriame parašyta, kad minėtas asmuo mokėsi ir 1996 metais baigė Čikagos Valstijos universitetą“, - kalbėjo pašnekovė.

Minėto universiteto archyvų darbuotoja Scherry Brown-Stone atsakė į siųstą raštišką kreipimąsi. Atsakymas šokiravo - V. Šileikis neturi šio universiteto diplomo. Taip pat informavo, kad V. Šileikio neva įgytos kvalifikacijos minėtame universitete nėra teikiamos. Šį laišką turi ir „Šilokarčemos“ redakcija. Ar medikas galėjo suklastoti diplomą?

Pasirašė ir bendramokslis

„Žodžiu – diplomas iš „Made in China“ srities. Bet Lietuvoje jis pristatytas ir visi įtikinti jo tikrumu, o vertėja net išvertė ir net suteikė V. Šileikiui mokslų daktaro laipsnį. Atkreipkime dėmesį, kas pasirašė išduodant licenziją pagal šį sufalsifikuotą dokumentą. Taigi, abu asmenys einantys laikinai pareigas. Vienas iš jų buvo Viktoro bendramokslis. Sutapimai? Gal? Eilinį kartą Lietuvos žmonės apmulkinti? O ką valdžios atstovai? Tyli lyg srutų į burną prisisiurbę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras informuotas, sveikatos apsaugos ministras – taip pat. Pastarasis į raštiškas užklausas neatsako. Vietoj to, kad suklydusį mediką sudrausmintų, atstatytų reputaciją, įjungia šviesą tolimesniam melui. Viktoras kandidatuoja į ligoninės vadovo postą ir mosuodamas bei visiems rodydamas savo Chicago state university diplomą ir laimi pirmąjį turą. Nekokybiškas tas diplomas, bet ko gero tuo metu geresnių negamino.

Kur ritamės? Ar turima kompromitacinė medžiaga užtikrins besąlygišką V. Šileikio lojalumą? Už dokumentų klastojimą ar naudojimąsi gresia baudžiamoji atsakomybė. O kaip su tais, kurie slepia faktus ir kolaboruojasi? Ar Šilutės ligoninei vadovaus žmogus, kuris taip negražiai suteršė mediko vardą? „Išdūrė“ žmones, neturėdamas kvalifikacijos žaidžia brangiausiu žmonių turtu - sveikata“, - kalbėjo moteris.

REKLAMA

Buvo nekalbus

„Šilokarčemos“ duomenimis, V. Šileikis 1983 m. baigė Kauno medicinos universiteto Medicinos fakultetą ir tapo bendrosios praktikos gydytoju. Nuo 1991 m. gyveno JAV, kur mediku nedirbo. Per šį laikotarpį nė karto nesilankė Lietuvoje. Grįžęs į gimtinę ir pateikęs Sveikatos apsaugos ministerijai Čikagos valstijos universiteto dokumentą, išduotą 1996 m. birželio 15 d., 2008 m. lapkričio 21 d. gavo medicinos praktiko licenciją. Priminsime, šiuo metu konkurso nugalėtojas dar turi būti patikrintas Specialiųjų tyrimų tarnyboje. Pirmiausia pasidomėjome, kaip V. Šileikis jaučiasi laimėjęs konkursą į Šilutės ligoninės vadovus. „Savotiškai. Per visas girnas dar neperėjau“, - atsakė pašnekovas.

REKLAMA

Paprašius papasakoti apie įgytą išsilavinimą, jis pasakė nebegalintis kalbėti, nes turi pacientą. Pasakė, kad perskambins po 10-15 min. Tačiau to nepadarė.

Perskambinome mes ir paklausėme, kaip nutiko tai, kad Čikagos universitetas teigia, kad jis nesimokė jame, o naudojasi neva ten įgytu diplomu?

„Aš tikrai nieko nenoriu aiškinti“, - pasikeitusiu balso tonu atsakė V. Šileikis. Paklausus, kada būtų galima perskambinti, mat neva jis tuo metu turėjo pacientą, jis ištarė ačiū ir padėjo telefono ragelį.

Taigi, belieka tikėtis, kad teisėsauga susidomės šiuo klausimu ir paaiškės tikroji tiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų