REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Gitano Nausėdos reitingas lapkritį smuko beveik 10 procentinių punktų, rodo šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Prezidento Gitano Nausėdos reitingas lapkritį smuko beveik 10 procentinių punktų, rodo šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, G. Nausėdą lapkritį palankiai vertino 72,8 proc. gyventojų. Spalį prezidento palankių vertinimų reitingas siekė 82,5 procento.

Nepalankiai G. Nausėdos veiklą vertinančiųjų skaičius per mėnesį išaugo nuo 3,3 proc. iki 8,7 procento.

Politologas Kęstutis Girnius sako, kad daugiau nei 80 proc. siekęs G. Nausėdos reitingas nebuvo normalus ir yra sietinas su porinkimine „euforija“.

„Visada taip būna, kad po rinkimų žmonės yra pasiryžę galvoti kuo geriausiai apie tą žmogų“, – BNS sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, įsibėgėjus kadencijai, prezidentas priverstas daryti sprendimus, kurie gali patikti ne visiems rinkėjams.

Anot K. Girniaus, šalies vadovo vertinimui įtaką galėjo turėti nesutarimai su Vyriausybe dėl mokesčių, jo raginimai didinti gynybos finansavimą, vetuojami Seimo priimti įstatymai.

REKLAMA

„Žmonės pamato, kad tai yra žmogus, kuris nebūtinai viską išspręs“, – kalbėjo politologas.

„Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys BNS sakė, kad prezidento reitingo mažėjimui įtaką galėjo daryti jo apsilankymas pas dukrą Pietų Korėjoje, kai Alytaus padangų perdirbimo gamykloje vyko gaisro gesinimo darbai.

G. Nausėda pareigas pradėjo eiti liepą.

Toliau mažėja palankumas Matijošaičiui

Antroje vietoje reitingų lentelėje yra premjeras Saulius Skvernelis, jį lapkritį palankiai vertino 50,7 proc., spalį – 50,1 proc. respondentų.

Trečioje vietoje yra užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su 50,2 proc. teigiamų vertinimų reitingu (spalį – 49,6 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Toliau sąraše rikiuojasi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su 47,6 proc. (spalį – 49,4 proc.) bei ekonomikos ir inovacijų ministras, kandidatas į Europos Komisiją Virginijus Sinkevičius su 43,3 proc. (spalį – 49,5 proc.) reitingu.

„Vilmorus“ vadovas sakė, kad V. Sinkevičiaus reitingas normalizavosi, po jo kandidatūros Briuselyje svarstymų sumažėjus viešam dėmesiui politiko atžvilgiu.

Šeštoje vietoje lentelėje esančio Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio reitingas krenta septintą mėnesį iš eilės. Lapkritį jį teigiamai vertino 38,1 proc. žmonių, spalį – 43,3 procento.

„Tai gali būti susiję su žiniasklaidos pranešimais, kad jis gauna kažkokias materialines naudas per savo verslą“, – sakė V. Gaidys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, mažėjantis reitingas gali būti susijęs ir su V. Matijošaičio pozicija dėl dalies Kauno rajono teritorijų prijungimo prie miesto.

Į geriausiai vertinamų politikų dešimtuką taip pat pateko krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis (31,1 proc. lapkritį, 31,4 proc. spalį), Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen (28,5 ir 27 proc.), konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis (26,3 ir 26,4 proc.) bei Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas (26,1 ir 24,9 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą vykdė lapkričio lapkričio 8 – 16 dienomis, apklausta 1020 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų