REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išvados dėl Alytaus gaisro: gamykloje nebuvo vykdoma priešgaisrinė priežiūra

papildyta 14.20 val.

Alytuje degusioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ nebuvo vykdoma priešgaisrinė priežiūra, teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Alytuje degusioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ nebuvo vykdoma priešgaisrinė priežiūra, teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

REKLAMA

„Pabrėžtina tai, kad „Ekologistikoje“ priešgaisrinės priežiūros funkcija nebuvo vykdyta“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė ugniagesių vadas.

Jis atsisakė tai komentuoti plačiau, kadangi šiuo metu prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas. 

„Tas objektas nebuvo tikrintas Priešgaisrinės saugos inspekcijos. Šitoje vietoje negalime smulkiau komentuoti, kadangi šituo klausimu vyksta ikiteisminis tyrimas“, – tvirtino departamento vadovas.

S. Greičius teigė, kad departamentas taip pat dėl to pradėjo tarnybinį patikrinimą, teikia dokumentus ir bendradarbiauja su prokurorais.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes turime visą dokumentaciją, ji teikiama teisėsaugos institucijoms. Šiai dienai smulkiai pasakyti, kokia buvo situacija, mes dabar pasakyti negalime“, – sakė S. Greičius.

REKLAMA

Plačiau to nekomentavo ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Algirdas Bautronis, ir kiti ugniagesių vadovai.

Gaisras atskleidė sistemos ydas

Dėl gaisro tyrimą atlikusios darbo grupės vadovas, departamento direktoriaus pavaduotojas Giedrius Sakalinskas sakė, kad įvykis Alytuje parodė, jog reikia peržiūrėti ir patobulinti kai kuriuos teisės aktus.

„Žiūrėdami sistemingai, mes matome, kad mūsų vidaus teisės aktai yra taisytini, koreguotini, todėl siūlome peržiūrėti, patikslinti ir patobulinti teisės aktus, kurie leistų teisingiau sutelkti pajėgas, vadovauti incidento metu, taip pat dėl koordinavimo ir aprūpinimo“, – sakė G. Sakalinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tai – teisės aktai, reglamentuojantys gelbėjimo darbų organizavimą, pajėgų ir priemonių sutelkimą, aprūpinimą kuru, technikos eksploatavimą, taip pat maisto tiekimą incidentų vietose.

G. Sakalinskas taip pat pridūrė, kad matoma būtinybė stiprinti parengtį užpildant laisvus etatus bei stiprinant ugniagesių fizinį ir psichologinį parengimą.

„Tai dar vienas svarbus darbas, kuris mūsų laukia“, – sakė vienas iš ugniagesių vadų.

Pasak jo, būtina peržiūrėti ir ugniagesių darbo laiką gaisro metu.

„Siūlysime svarstyti darbo režimo klausimus. Labai svarbus klausimas – steigti papildomus logistinius modulius, kurių pagalba būtų sprendžiami tiek higieniniai, tiek maisto tiekimo, tiek techninės priežiūros, poilsio klausimai“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Sakalinsko, būtina papildomai ugniagesius aprūpinti putokšliu, kuris atitiktų aplinkosaugos reikalavimus ir jį būtų galima naudoti gaisre.

Be to, vienas departamento vadovų teigė, kad būtina atnaujinti ir unifikuoti techninę ugniagesių įrangą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente penktadienį pristatytos specialios darbo grupės dėl gaisro Alytuje parengtos tyrimo išvados.

Siekiant įvertinti gaisro gesinimo organizavimą, darbo grupė sudaryta spalio 31 dieną.

Gaisras Alytuje Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

REKLAMA

Kaip skelbia departamentas, gaisrą Alytuje gesino 324 ugniagesiai – ne tik iš Alytaus, bet ir Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Lazdijų, Varėnos, Prienų, taip pat savivaldybių ugniagesiai ir ugniagesių mokyklos kursantai.

Ugniagesių pajėgos, padedančios likviduoti padarinius, iki šiol dirba buvusio gaisro vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų