REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjų komandą trečiadienį papildė buvusi žemės ūkio viceministrė ir ministro patarėja Leokadija Počikovska.

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjų komandą trečiadienį papildė buvusi žemės ūkio viceministrė ir ministro patarėja Leokadija Počikovska.

REKLAMA

Ji ministrui pirmininkui patarinės žemės ūkio klausimais. Šiame poste L. Počikovska pakeitė Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovu spalio viduryje tapusį Aleksandrą Muzikevičių.

„Nuo vakar dienos dirbu. Aš dirbau žemės ūkio ministro patarėja ir man pasiūlė dirbti Vyriausybėje tuo pačiu klausimu, kadangi čia dirbęs patarėjas išėjo į kitas pareigas“, – BNS sakė L. Počikovska.

„Aš dar svarsčiau, man eiti ar neiti, bet vis dėlto, mano patirtis galėtų čia būti naudinga“, – teigė ji.

L. Počikovska taip pat pridūrė, kad prisijungti prie komandos jai pasiūlė pats S. Skvernelis.

„Premjeras pasiūlė gal prieš pusantro mėnesio“, – teigė Vyriausybės vadovo patarėja.

Ji žemės ūkio viceministre tuometinių darbiečių ministrų Vigilijaus Juknos ir Virginijos Baltraitienės komandose dirbo 2013-2014 metais, ją buvo delegavusi Lenkų rinkimų akcija. 

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau ji dirbo valstiečių deleguotų ministrų Broniaus Markausko ir Giedriaus Surplio patarėja, tačiau šiemet rugpjūtį, ministro pareigas perėmus socialdarbiečiui Andriui Palioniui, politinio pasitikėjimo pareigų neteko.

REKLAMA

„Dirbau visoj sumoj su keturiais ministrais (...) rugpjūčio pabaigoje palikau pareigas. Darbo po to neturėjau, tiesiog buvo pokalbiai, aptarinėjimai“, – sakė L. Počikovska.

Ji taip pat teigė jau daugiau nei dešimtmetį nepriklausanti jokiai politinei partijai ir jungtis prie kažkurios neketina.

„Aš jau 12 metų nepriklausau jokiai partijai. Anksčiau buvau Lenkų rinkimų akcijos narė (...) Nelinkusi į partijas aš, geriau jau taip, be partijos padėsiu Lietuvai“, – tvirtino premjero patarėja.

K. Počikovska pridūrė, kad priklauso tik visuomeninei organizacijai „Lietuvos lenkų sąjungai“.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau K. Počikovska dirbo Vilniaus rajono savivaldybės taryboje, buvo merė, taip pat buvo išrinkta į Seimą 2004-2008 metų kadencijai.

V. Tomaševskis kalbėjo apie „kadrinius dalykus“ su premjeru 

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis BNS teigė, kad su premjeru apie „kadrinius dalykus“ buvo kalbėta ne vieną kartą.

„Ministras pirmininkas pats ieškojo kandidato į patarėjo žemės ūkio klausimais pareigas. Kadangi ponia L. Počikovska labai kompetentinga, tai jos kandidatūra buvo tame potencialiame sąraše“, – sakė V. Tomaševskis

„Mes kalbėjome apie kadrinius dalykus ne vieną kartą. Tai nežinau, ar čia aš pasiūliau, bet žiūrėjom, kokie žmonės gali užimti tam tikrus postus“, – tvirtino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Tomaševskis taip pat pripažino kalbėjęs su socialdarbiečiais dėl  L. Počikovskos kandidatūros į žemės ūkio viceministrus, paskyrus ministru A. Palionį.

„Ji buvo siūloma dabar į žemės ūkio viceministrus ir aš kalbėjau su koalicijos partneriais socialdarbiečiais, bet jie tarpusavyje neapsisprendė. Sprendimas nebuvo priimtas, o žmogus labai kompetentingas ir paaiškėjo, kad premjeras neturi savo komandoje patarėjo žemės ūkio klausimais“, – teigė LLRA-KŠS lyderis.

Jis taip pat teigė, kad prie premjero komandos prisijungusi L. Počikovska vis dar yra LLRA-KŠS partijos narė ir su ja palaikomas glaudus ryšys.

„Praktiškai yra partijos narė. Neišstojo, tik nuo politikos buvo atsitraukusi. Ji buvo kažkada pirmininko pavaduotoja. Glaudžiai bendradarbiavom ir dabar bendradarbiaujam“, – sakė V. Tomaševskis.

REKLAMA

„Partijos ji nepaliko, tik nesireiškia aktyviai“, – teigė jis.

Pasak V. Tomaševskio, naujoji premjero patarėja yra aukšto lygio specialistė, kuri dėl sukauptos ilgametės patirties yra ypač kompetentinga žemės ūkio srityje. 

„Tokie žmonės turi dirbt“, – tvirtino V. Tomaševskis.

„Premjeras įvertino jos darbo patirtį ir žinias“

Vyriausybės vadovo atstovas Tomas Beržinskas teigė, kad skirdamas L. Počikovską patarėja žemės ūkio klausimais, S. Skvernelis atsižvelgė į jos kompetenciją.

„Mes nekalbėjome su premjeru, kodėl buvo pasirinkta L. Počikovska. Tačiau, matyt, premjeras įvertino ilgametę jos darbo patirtį Žemės ūkio ministerijoje ir žinias“, – BNS sakė T. Beržinskas.

REKLAMA

Jis taip pat teigė, kad ši pozicija premjero patarėjų komandoje yra svarbi ir žmogaus jai užimti buvo ieškota po to, kai pareigas paliko A. Muzikevičius.

„Premjerui yra reikalingas patarėjas žemės ūkio klausimais. Kaip žinia, ankstesnysis patarėjas laimėjo konkursą ir tapo Nacionalinės mokėjimų agentūros vadovu. Natūralu, kad premjeras ieškojo naujo patarėjo šiai sričiai“, – teigė premjero atstovas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų