REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kristupas Krivickas feisbuke pranešė, kad į politiką nusprendusi žengti Eglė Kručinskienė metama lauk iš socialinio būsto.

Kristupas Krivickas feisbuke pranešė, kad į politiką nusprendusi žengti Eglė Kručinskienė metama lauk iš socialinio būsto.

REKLAMA

„Dalinkimės! Kauno valdininkai meta Eglės Kručinskienės šeimą su vaikais iš socialinio buto į gatvę! Neregėtas Kauno savivaldybės valdininkų akibrokštas! Ką tik Eglė Kručinskienė pranešė, kad pas juos namuose apsilankė Kauno savivaldybės socrūpybos sk. atstovai ir pareikalavo apleisti jų šiuo metu gyvenamą socialinį butą! Šitiek iškankintą šeimą valdininkai terorizuoja ir iš jos tyčiojasi toliau“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo K. Krivickas.

Jo manymu, tai akivaizdus kerštas, persekiojimas ir susidorojimas su šeima, kuri nuo valdininkų savivalės ėmėsi aktyviai ginti savo pažeistas teises.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar kerštaujantys Kauno savivaldybės valdininkai ketina išmesti Eglę, jos vyrą ir du vaikučius į gatvę! Dalinkitės šia žinia, nes tik viešumas apsaugojo ir padėjo į Eglės šeimą grąžinti atimtus vaikus ir tik viešumas ir dabar gali apsaugoti Eglės šeimą nuo tolesnio valdininkų persekiojimo, susidorojimo ir patyčių!“ – rašė K. Krivickas.

REKLAMA

E. Kručinskienė portalui tv3.lt patvirtino, kad ji su šeima yra iškraustoma iš socialinio būsto. Moteris pasakojo, kad būstas priklauso jos giminaičiams, kurie išvykę į Ameriką. Moters teigimu, nors būstas socialinis, giminės norėjo išsipirkti būstą. E. Kručinskienės teigimu, giminaičiai paprašė, kad jos šeima būstą prižiūrėtų.

„Valdžios atstovai pasakė, kad mes nelegaliai jame gyvename, pareikalavo išeiti iš jo. Gali būti, kad mūsų giminaičiai negalės to būsto išsipirkti“, – kalbėjo E. Kručinskienė.

Pasak moters, giminaičiai jau buvo sutvarkę dokumentus, kad ji nupirktų jų vardu tą būstą.

„Jų svajonė buvo, kad jie užsidirbtų ir iš to gyventų Lietuvoje. Dabar neturi kur grįžti“, – sakė E. Kručinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Moters teigimu, nuomos sutarties šeima nebuvo sudariusi. E. Kručinskienė sakė, kad jos šeimos reikalaujama nedelsiant išsikraustyti iš būsto.

„Su mažais vaikais gal į gatvę nemes, duos kažkokį laikiną [būstą], kur pagyventi. Mums tai trauma, kad taip sujaukta“, – teigė E. Kručinskienė.

Moteris sakė, kad neturi giminaičių, pas kuriuos galėtų apsistoti.

Kad yra vejami iš namų, feisbuke parašė ir moters vyras Gintaras Kručinskas.

Portalas tv3.lt primena, kad šią savaitę buvo pranešta, kad E. Kručinskienė kartu su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“ dalyvaus 2020 m. Seimo rinkimuose.

Visuomenė apie E. Kručinskienę išgirdo praėjusių metų rudenį. Prieš moterį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš E. Kručinskienės ir jos vyro paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas. Kilus skandalui, vaikai šeimai grąžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų