REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia gražinęs pinigus ministerijos valdomoms valstybės įmonėms, sumokėjusioms už jo pietus ir vakarienes Abu Dabyje ir Minske. Be to, jis sako pavedęs peržiūrėti ministerijos reprezentacinių išlaidų tvarką. 

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia gražinęs pinigus ministerijos valdomoms valstybės įmonėms, sumokėjusioms už jo pietus ir vakarienes Abu Dabyje ir Minske. Be to, jis sako pavedęs peržiūrėti ministerijos reprezentacinių išlaidų tvarką. 

REKLAMA

„Sulaukęs viešojoje erdvėje išankstinių vertinimų bei kritikos, kol bus užbaigtas tyrimas ir gautos etikos sargų išvados, savo asmeninėmis lėšomis padengiau įstaigoms ir bendrovėms patirtas darbinių susitikimų Abu Dabyje ir Minske reprezentacines (maitinimo) išlaidas“, – pranešime spaudai sakė J. Narkevičius.

Kiek pinigų grąžino ministras, pranešime neskelbiama, su J. Narkevičiumi BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Klaipėdos uosto atstovė Dovilė Ringis BNS patvirtino, kad J. Narkevičius ir viceministras Vladislavas Kondtratovičius į uosto sąskaitą jau pervedė po 30 eurų. Pasak jos, už keliolikos žmonių pietus Baltarusijoje uostas sumokėjo 217 eurų.  

REKLAMA
REKLAMA

Kelių direkcija taip pat patvirtino, kad J. Narkevičius grąžino Abu Dabyje pravalgytus pinigus. Už devynių žmonių, tarp kurių buvo trys ministerijos atstovai, vakarienę direkcija buvo sumokėjusi 713 eurų.

REKLAMA

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas pranešė, kad J. Narkevičiui ir dar trims ministerijos atstovams išsiųstos sąskaitos – vien ministras bendrovei turi sumokėti 26 eurus.

Ministras antradienį teigė nežinojęs visų darbo vizitų organizavimo detalių, o ministerijoje esą nėra tvarkos, kaip pasidalinti darbinių susitikimų išlaidas.  

„Mano žiniomis, Susisiekimo ministerijoje nėra patvirtintos tvarkos, reglamentuojančios darbinių susitikimų kaštų pasidalinimo tarp ministerijos ir susisiekimo sektoriaus įmonių ar įstaigų, kai darbinis susitikimas yra abipusiai svarbus ir naudingas“, – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigia pavedęs peržiūrėti ministerijos vidaus tvarką, kad būtų aiškūs reprezentacinių išlaidų pasidalinimo tarp ministerijos ir juridinių asmenų principai ir ateityje būtų išvengta panašių situacijų. 

Opozicija teigia, kad J. Narkevičius galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus. Dėl to į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) kreipėsi Seimo nariai konservatoriai Aistė Gedvilienė ir Arvydas Anušauskas. 

Opoziciniai liberalai teigia nesulaukiantys ministro paaiškinimų dėl pastarųjų savaičių sprendimų, galimo interesų painiojimo ir paragino jį atsistatydinti.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį pareiškė, kad J. Narkevičiaus sprendimai gali būti svarstomi etikos aspektu, tačiau nėra pagrindo kelti klausimo dėl nepasitikėjimo juo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas delfi.lt skelbė, kad J. Narkevičius kartu su Lietuvos verslo konfederacijos vadovu Valdu Sutkumi ir Klaipėdos uosto atstovais spalio pradžioje pietavo Minske, o už pietus mokėjo uosto vadovai. „Lietuvos geležinkeliai“ patvirtino mokėję už ministro ir dar trijų ministerijos atstovų pietus Minske. 

15min.lt rašė, kad už ministro vakarienę Abu Dabyje apmokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija, o Lietuvos paštas 2018 metų pavasarį mokėjo ne tik už tuometinio Seimo nario J. Narkevičiaus, bet ir už jos dukros, tuometinės Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Karolinos Narkevič pietus. 

Didelio dėmesio taip pat sulaukė ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą ir skirti lėšų jo rinkimų apygardos keliams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų