REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Kručinskienė ruošiasi į Seimą: nori tapti „antrosios Lietuvos“ balsu (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Eglė Kručinskienė, pristatydama savo motyvus žengti į politiką, sakė, kad šia kryptimi pradėjo eiti nuo tada, kai pateko į areštinę garsiojoje vaikų atėmimo istorijoje. Moteris Centro partijoje „Gerovės Lietuvoje“ planuoja kuruoti vaikų teisių sritį ir tapti „antrosios Lietuvos“ balsu.

27

Eglė Kručinskienė, pristatydama savo motyvus žengti į politiką, sakė, kad šia kryptimi pradėjo eiti nuo tada, kai pateko į areštinę garsiojoje vaikų atėmimo istorijoje. Moteris Centro partijoje „Gerovės Lietuvoje“ planuoja kuruoti vaikų teisių sritį ir tapti „antrosios Lietuvos“ balsu.

REKLAMA

E. Kručinskienė artėjančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus su Seimo nario Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“. Kartu su šia politine jėga į parlamentą patekti mėgins Rūta Janutienė, Kristupas Krivickas bei Povilas Gylys.

„Mes čia tam, kad ne tik žiniasklaidai, bet ir visai Lietuvai praneštume gerąją naujieną“, – pristatydama E. Kručinskienės sprendimą eiti į politiką kalbėjo Rūta Janutienė.

R. Janutienė sakė, kad E. Kručinskienė priklauso „antrajai, tyliajai Lietuvai“.

„Eglės ėjimas į politiką yra ženklas ne tik tiems, kurie turi balsą, bet ir tiems, kurie labai ilgai tylėjo“, – sakė R. Janutienė.

REKLAMA
REKLAMA

E. Kručinskienė sakė, kad viskas prasidėjo, kai šeimos ramus gyvenimas tapo „labai neramus“ ir moteris pateko į areštinę.

„Nuo to ir prasidėjo mano ėjimas šia kryptimi. Tapau aktyvi, noriu kalbėti, noriu būti balsas“, – sakė E. Kručinskienė.

REKLAMA

„Mes buvome sutrypti šitos valdžios, šitų įstatymų“, – kalbėjo E. Kručinskienė.

Jos tvirtinimu, nors tų įvykių metu nebuvo konkrečių minčių apie dalyvavimą Seimo rinkimuose, tačiau nuo tada nusprendė dalyvauti politikoje.

Moters teigimu, yra šeimos poreikiai, kuriuos reikia spręsti.

„Viena kalba politikai, kita kalba šeima. Norisi, kad įvyktų susiderinimas šiame pokalbyje“, – tvirtino E. Kručinskienė.

Moteris teigė, kad paprasti žmonės, kurių balso nesigirdi televizijoje, yra labai svarbūs priimant įstatymus, tvarkant valstybės reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia išgirsti ir šitus žmones. Kurie kalba paprastai, gyvena paprastai. Iš kurių juokiasi, kad jie kažkokie neišsilavinęs. <...> Bet šitie žmonės labai svarbūs Lietuvai, nes jie nori gyventi, jie nori auginti savo vaikus“, – sakė E. Kručinskienė.

Moters teigimu, labai svarbu kalbėti iš „paprastų žmonių“ pozicijos.

Kristupas Krivickas teigė, kad Centro partija „Gerovės Lietuva“, prisijungiant E. Kručinskienei, dar garsiau deklaruoja savo programines nuostatas. Pasak jo, E. Kručinskienė partijoje kuruos vaikų teisių sritį.

„Eglė Kručinskienė turi pagrindines savybes, reikalingas Seimo nariui: sąžinė, padorumas, vertybinis stuburas. Su ja lobistai neturės apie ką šnekėti, nes ji balsuos pagal sąžinę“, – tvirtino K. Krivickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Janutienė pasakojo, kad Rūta Zabelienė, Centro partijos atsakingoji sekretorė, pirmoji sužinojo apie iš Eglės Kručinskienės atimtus vaikus.

„Šią žinią perdavė Nagliui Puteikiui, o vėliau sužinojot jūs ir visa Lietuva. Tas bendravimas su Centro partija buvo labai nuoseklus“, – kalbėjo R. Janutienė.  

Partijos pirmininkas N. Puteikis patvirtino, kad prie partijos prisijungs ir daugiau visuomenėje žinomų veidų, apie kurios bus paskelbta artimiausiu metu. 

Portalas tv3.lt primena, kad visuomenė apie E. Kručinskienę išgirdo praėjusių metų rudenį. Prieš moterį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

REKLAMA

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš E. Kručinskienės ir jos vyro paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas. Kilus skandalui, vaikai šeimai grąžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų