REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Alytaus meras Nerijus Cesiulis (nuotr. Raimundo Maslausko)

Ekspertai ir mokslininkai pirmadienį dar kartą ims po gaisro Alytuje užteršto vandens mėginius.

6

Ekspertai ir mokslininkai pirmadienį dar kartą ims po gaisro Alytuje užteršto vandens mėginius.

REKLAMA

„Galima daryti prielaidą, kad didžiausia tarša susikaupusi vandenyje, kuris buvo naudotas gaisrui gesinti. Šio vandens mėginius tyrimui dar kartą ims ekspertų ir mokslininkų konsiliumas pirmadienį“, – BNS sakė aplinkos ministro atstovas Justas Jaskonis.

Pasak jo, penktadienį gauti tarpiniai keliolikos dirvožemio mėginių rezultatai, kuriais užfiksuota neženkli tarša, tačiau galutinis vertinimas žadamas kitą savaitę.

„Tarpiniais keliolikos paviršinio dirvožemio mėginių rezultatais, fiksuojama tik neženkli tarša. Galutiniai vertinimai bus kitos savaitės pradžioje, turint išsamius ir galutinius tyrimų rezultatus“, – teigė Kęstučio Mažeikos atstovas.

15 mėginių buvo imta Alytaus rajone esančioje Miklusėnų gyvenvietėje bei Alytaus miesto Panemunės ir Putinų mikrorajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministerijos, jai pavaldžių įstaigų ir Kauno technologijos universiteto ekspertai, taip pat Alytaus miesto savivaldybės ir už nuotekų valymą mieste atsakingos įmonės „Dzūkijos vandenys“ atstovai penktadienį Alytuje rinkosi spręsti, kokiu būdu valyti gaisro metu susikaupusį užterštą vandenį.

REKLAMA

Daugiausia užteršto vandens yra įmonės „Dzūkijos vandenys“ nuotekų valykloje – apie 30 tūkst. kubinių metrų.

Dar apie 10 tūkst. kubinių metrų susikaupė buvusiame lietaus rezervuare po gaisraviete ir apie 1 tūkst. kubinių metrų susikaupė gamyklos rūsiuose.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų