REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su nusikalstamu pasauliu siejamam Mindaugui Mažeikai, pravarde Asilas, teismas už smurtą prieš draugę ketvirtadienį skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Su nusikalstamu pasauliu siejamam Mindaugui Mažeikai, pravarde Asilas, teismas už smurtą prieš draugę ketvirtadienį skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Kaip pranešė teismas, ši bausmė skirta įvertinus, kad M. Mažeika teisiamas jau aštuntą kartą, vartoja draudžiamas psichiką veikiančias medžiagas, ignoruoja visuomenėje galiojančias elgesio normas ir savo elgesiu kelia pavojų kitiems asmenims.

Iki nuosprendžio įsiteisėjimo M. Mažeika liks suimtas.

Jis pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo žiauriai kankinant, psichotropinių medžiagų laikymo neturint tikslo jų platinti bei narkotinių medžiagų – delta-9-tetrahidrokanabinolio ir kokaino – laikymo turint tikslą jas platinti ir platinimo.

Nustatyta, kad jis kokaino perdavė suvartoti nukentėjusiajai.

Bylos duomenimis, nuteistasis pernai lapkričio 29 dienos ryte, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir kokaino, kilus konfliktui su nukentėjusiąja tyčia sudavė jai daugybę smūgių kumščiais ir spardė į įvairias kūno vietas, griebė už plaukų ir per prievartą parklupdė ant žemės, metė moteriai į galvą alaus skardinę ir išpylė jai ant galvos alų. 

REKLAMA
REKLAMA

Savo kaltės M. Mažeika nepripažino.

Nuosprendžiu nustatyta, kad kaltinimo dalis dėl nesunkaus savo šeimos nario sveikatos sutrikdymo nepasitvirtino, teismui nustačius, jog M. Mažeika ir nukentėjusioji savo kaip sugyventinių statusą buvo įteisinę tik tam, kad įkalinimo įstaiga suteiktų ilgalaikius pasimatymus, tačiau  jų tarpusavio santykiai negali būti vertinami kaip pastovūs, pagrįsti tarpusavio atsakomybe, savanoriškais abipusiais įsipareigojimais, tvirtu emociniu prieraišumu, siekiu sukurti šeiminius santykius, todėl savo turiniu nebuvo būdingi šeimos nariams. 

REKLAMA

Teismas taip pat pranešė Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiajam prokurorui apie tai, kad nukentėjusioji ir du liudytojai byloje pateikė galimai melagingus parodymus.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.

M. Mažeika šių metų rugpjūtį nuteistas dvylikos metų laisvės atėmimo bausme už nužudymą ir kitus nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų