REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimo vicepirmininko pareigas vietoje atstatydinto Remigijaus Žemaitaičio valdantieji siūlo skirti frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovą Kęstutį Bartkevičių.

Į Seimo vicepirmininko pareigas vietoje atstatydinto Remigijaus Žemaitaičio valdantieji siūlo skirti frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovą Kęstutį Bartkevičių.

REKLAMA

„Koalicija priėmė sprendimą, bus siūlomas naujos frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovas K. Bartkevičius“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.

Seimo pirmininkas Viktoras Prancietis ketvirtadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams teigė, jog naujo kandidato neteiks, kaip buvo sutarta susitikime su frakcijų atstovais trečiadienį.

„Vakar su frakcijų seniūnais tarėmės ir aiškiai pasakiau frakcijų seniūnų nuomonę, kad šitos vietos nebūtina užimti“, – sakė V. Pranckietis.

„Statutas numato, kad Seimo pirmininkas, pasitaręs su seniūnais, teikia pavaduotojus. Aš tikrai nemanau, kad turiu teisę ignoruoti Statutą“, – teigė parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Pranckiečio, sutaupytas Seimo vicepirmininko pareigybės lėšas, apie 100 tūkst. eurų, būtų galima skirti Vyriausiosios rinkimų komisijos papildomiems etatams.

REKLAMA

R. Karbauskis tuo tarpu tvirtino, jog parlamento vadovas turės teikti pavaduotoją valdančiosios koalicijos siūlymu.

„Jis (V. Pranckietis – BNS) teiks, yra du Konstitucinio Teismo išaiškinimai, kodėl Seimo pirmininkas turės tai daryti. Arba jis nežinojo, arba, jei dar sykį pažeidinės Konstituciją, nežinau, ką opozicija su juo darys“, – kalbėjo valstiečių vadovas.

Trečiadienį po Seimo pirmininko V. Pranckiečio ir parlamentinių frakcijų atstovų pasitarimo buvo paskelbta, kad septinto vicepirmininko pareigybė liks neužimta.

„Sutarėme taip – kol kas statuto pataisų neteikiame ir naujų pavaduotojų į kandidatus neteikiame“, – po susitikimo žurnalistams tuomet sakė V. Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmoji vicepirmininkė valstietė Rima Baškienė patvirtino, jog šiam sprendimui pritarė visi susitikimo dalyviai.

Valstiečiams pasitarime atstovavo ne frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, o jo pavaduotojas Jonas Jarutis bei Seimo pirmoji vicepirmininkė R. Baškienė.

R. Karbauskis vėliau žurnalistams po valstiečių frakcijos posėdžio sakė, kad ketvirtadienį koalicinė taryba teiks kandidatūrą į Seimo vicepirmininko vietą.

„Seimo pirmininko filosofijos nutarimais dar netampa. Niekas nenutarė. Bus koalicinė taryba ir nutars, kokį Seimo narį iš koalicijos deleguos į pavaduotojus. Seimo pirmininkui bus tai perduota kaip koalicijos valia ir atitinkamai Seimo pirmininkas galės padaryti tai, ką jis ir ruošiasi daryti“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas antradienį valdančiųjų teikimu Seimo narių Mišrios grupės narį R. Žemaitaitį atleido iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Už tai balsavo 72 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė vienas parlamentaras.

Seimo pirmininkas žurnalistams dar iki paskelbiant balsavimo rezultatus sakė, kad R. Žemaitaičio atstatydinimo atveju siūlys naikinti vieną vicepirmininko pareigybę.

Seimo statute įrašyta, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.

Projektą dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo pateikė 44 valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai tvarkiečiai, argumentuodami, kad jis prarado į pareigas delegavusios frakcijos pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų