REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prabėgus ketveriems metams po to, kai Kaune prie savo namų automobilyje buvo sušaudytas Deimantas Bugavičius, pradedama nagrinėti ši rezonansinė nužudymo byla.

Prabėgus ketveriems metams po to, kai Kaune prie savo namų automobilyje buvo sušaudytas Deimantas Bugavičius, pradedama nagrinėti ši rezonansinė nužudymo byla.

REKLAMA

Kaltinimai šioje byloje yra pareikšti dviem estams ir lietuviui. Nužudymo bylą nagrinėja Kauno apygardos teismas. Iki teismo kaltinamieji buvo laikomi suėmime, nes buvo reali tikimybė, jog visi jie bandys bėgti ir slėptis.

Prieš teismą šiandien stojo lietuvis Ričardas Baika bei estai Hansas Erikas Ehvertas ir Arle Grabbi. Neabejojama, kad ši byla yra susijusi su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu, su užsakomaisiais nužudymais.

Tiesa, posėdį dėl vieno iš kaltinamųjų advokato ligos teko nukelti. Paaiškėjo, kad žudikams jau pareikšti du ieškiniai po 300 tūkst. eurų. Tokią neturtinę žalą prašo atlyginti D. Bugavičiaus mama ir jo brolis. Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta ir šūviu metu automobilyje sėdėjusi grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė. Ji kol kas jokio ieškinio nepateikė, bet tą galės padaryti iki tol, kol teisme bus baigtas įrodymų tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Bijojo konkurencijos

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Lietuvos kriminalinė policija šių metų gegužę pranešė išaiškinusi 22 asmenų tarptautinę ginkluotą grupuotę, įtariamą organizavus D. Bugavičiaus nužudymą.

REKLAMA

Policija tvirtina, kad būtent tyrimas dėl D. Bugavičiaus nužudymo leido išaiškinti šią grupuotę. Tyrimo metu atlikta 40 kratų, jų metu rasta maždaug 8 mln. eurų vertės grynųjų pinigų, deimantų, aukso luitų, brangenybių ir prabangių automobilių.

Du estai savo gimtosios šalies teisėsaugai yra žinomi, vienas iš jų teistas du kartus. Sulaikytas lietuvis teistas nebuvo, bet jis žinomas teisėsaugai.

Teisėsaugos duomenimis, pagrindinis nužudymo motyvas – manymas, kad D. Bugavičius kelia grėsmę jų nusikalstamam susivienijimui, prekybai narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA

Nušautas prie namų

D. Bugavičius savo vairuojamame automobilyje „Mercedes-Benz“ buvo nušautas 2015-ųjų lapkričio 6-ąją Kaune. Kartu automobilyje šūviu metu su D. Bugavičiumi buvo ir grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė.

Į D. Bugavičiaus kūną smigo 8 žudikų kulkos. Tik stebuklo dėka nė viena iš žudikų paleistų kulkų nekliudė šalia vairuotojo sėdėjusios V. Jakutienės.

Ikiteisminio tyrimo surinktais duomenimis, asmenys, dalyvavę padarant šį nusikaltimą, į įvykio vietą atvyko ir iš jos pasišalino automobiliu.

Prokuroro teigimu, visi trys kaltinamieji savo kaltę neigia.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Tyrimas užtruko daugiau nei trejus metus. D. Bugavičius policijai buvo žinomas, anksčiau teistas. D. Bugavičius buvo siejamas su nusikalstamos Agurkinių gaujos veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų