REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad Seimas patvirtins subalansuotą ir socialiai atsakingą kitų metų biudžetą.   

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad Seimas patvirtins subalansuotą ir socialiai atsakingą kitų metų biudžetą.   

REKLAMA

„Tikrai tikiu politikų atsakomybe. (...) Privalome turėti atsakingą biudžetą, kitaip sunku įsivaizduoti. Aišku, yra variantas, galimybė gyventi su viena dvyliktąja (šių metų biudžeto – BNS), tai realu (...) Apie Vyriausybės stabilumą neturėtume jau kalbėti, apie politiką taip pat“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis. 

Anot jo, jei biudžetas būtų nepriimtas, nebūtų daugiau nei 700 mln. eurų vertės socialinio paketo, numatančio išmokų augimą įvairiose srityse. 

Pasak premjero, daug priklausys nuo to, kokį biudžeto projektą Seimas grąžins Vyriausybei.

„Dabar visas priklausys nuo to, kaip mes gausime biudžetą atgal iš Seimo, kiek papildomai išlaidų priregistruota ir pasiūlyta, tada turėsime žiūrėti, ar įmanoma subalansuoti su papildomomis pajamomis. Jeigu papildomų pajamų nėra, tada reikės balansuoti su tais resursais, kuriuos turime ir kuriais rėmėmės išeitinėje pozicijoje, kada teikėme valstybės biudžeto projektą į Seimą“, – kalbėjo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelis teigė tikintis, kad subalansuotas biudžetas vis dėlto bus priimtas. 

„Mano tikslas ir Vyriausybės tikslas yra nežiūrėti atgal į blogiausią variantą, šiandien turime tikslą užsibrėžę ir turime pasiekti, kad turėtume subalansuotą, atsakingą, visuomenės lūkesčius atitinkantį biudžetą ir tą darysime visomis jėgomis“, – sakė premjeras, paklaustas, ar svarstytų apie atsistatydinimą, jeigu biudžetas nebūtų patvirtintas. 

REKLAMA

Po pirmojo biudžeto svarstymo Seime dokumentas bus grąžintas Vyriausybei, o galutinai turėtų būti priimtas gruodį.

Anksčiau premjeras teigė besitikintis, kad biudžetas bus priimtas, kaip planuojama, gruodžio 10 dieną. 

Biudžeto projektą pateikus Seimui pirmą kartą, Vyriausybei nepavyko įtikinti Seimo dėl automobilių taršos ir nekilnojamojo turto mokesčių, tačiau valdantieji valstiečiai jau registravo pakoreguotus projektus. Tuo metu valdančiųjų siūlomiems bankų ir prekybos mokesčiams Vyriausybė pritarė, jų pajamos jau įtrauktos į biudžeto projektą.  

Vyriausybės parengtame 2020-ųjų valstybės biudžeto projekte numatoma, kad jo pajamos kitąmet didės 9 proc. iki 11,545 mlrd. eurų, išlaidos – 8 proc. iki 12,646 mlrd. eurų. Planuojama, kad bendras valdžios sektoriaus finansų perteklius kitąmet sudarys 0,2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų