REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su parlamentinių frakcijų atstovais sutarė, kad atstatydinus iš vicepirmininko pareigų Remigijų Žemaitaitį ši vieta liks tuščia.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su parlamentinių frakcijų atstovais sutarė, kad atstatydinus iš vicepirmininko pareigų Remigijų Žemaitaitį ši vieta liks tuščia.

REKLAMA

„Sutarėme taip – kol kas statuto pataisų neteikiame ir naujų pavaduotojų į kandidatus neteikiame“, – po susitikimo žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmoji vicepirmininkė valstietė Rima Baškienė patvirtino, jog šiam sprendimui pritarė visi susitikimo dalyviai.

„Laikotarpis iš tiesų sudėtingas, darbingas, chaoso nėra, Seimas ypatingai daug ir atsakingai dirba, mokestiniai įstatymai, visi biudžeto lydintieji įstatymai, ta kryptimi Seimas ir orientuojasi“, – sakė R. Baškienė.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, jog „dabar tikrai ne tas laikas, kada reikia įsivelti į ginčus“.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas V. Pranckietis trečiadienį sušaukė parlamentinių frakcijų seniūnų pasitarimą dėl situacijos iš vicepirmininko pareigų atstatydinus „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininką R. Žemaitaitį.

REKLAMA

Valstiečiams pasitarime atstovavo ne frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, o jo pavaduotojas Jonas Jarutis bei Seimo pirmoji vicepirmininkė R. Baškienė.

R. Karbauskis vėliau žurnalistams po „valstiečių“ frakcijos posėdžio sakė, kad ketvirtadienį koalicinė taryba teiks kandidatūrą į Seimo vicepirmininko vietą.

„Seimo pirmininko filosofijos nutarimais dar netampa. Niekas nenutarė. Rytoj bus koalicinė taryba ir nutars, kokį Seimo narį iš koalicijos deleguos į pavaduotojus. Seimo pirmininkui bus tai perduota kaip koalicijos valia ir atitinkamai Seimo pirmininkas galės padaryti tai, ką jis ir ruošiasi daryti“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis ruošiasi vykdyti opozicijos reikalavimą neteikti pasiūlymo, bet tada visas tas rytinis pasakojimas, kuris buvo per „Žinių radiją“, kad jis atstovauja daugumai, virs eiliniu melu, nes iš tikrųjų mes niekaip nelaikome jo ir nelaikysime valdančiosios daugumos atstovu, dėl to šiandien dienai su jo balsu opozicija turi daugumą valdyboje“, – pridūrė jis.

Seimas antradienį valdančiųjų teikimu Seimo narių Mišrios grupės narį R. Žemaitaitį atleido iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Už tai balsavo 72 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė vienas parlamentaras.

Seimo pirmininkas žurnalistams dar iki paskelbiant balsavimo rezultatus sakė, kad R. Žemaitaičio atstatydinimo atveju siūlys naikinti vieną vicepirmininko pareigybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininko ir seniūnų pasitarime nuspręsta, kad su Statuto pataisa skubama nebus, nes ir dabartinė redakcija leidžia mažesnį pavaduotojų skaičių.

Seimo statute įrašyta, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.

Projektą dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo pateikė 44 valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai „tvarkiečiai“, argumentuodami, kad jis prarado į pareigas delegavusios frakcijos pasitikėjimą.

Atstatydinti Seimo vicepirmininką reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“. Valdantieji spalio mėnesį nesėkmingai bandė atstatydinti valstiečius palikusį Seimo pirmininką V. Pranckietį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga spalio pabaigoje nutraukė valdančiosios koalicijos sutartį su „Tvarka ir teisingumu“. 

Rugsėjį visi Seimo tvarkiečiai, išskyrus partijos lyderį R. Žemaitaitį, įkūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“. Didžioji dalis šios frakcijos narių pasitraukė ir iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Ši frakcija su valdančiaisiais pasirašė susitarimą dėl bendro darbo Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų