REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą rugsėjį palikęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako priklausantis valdančiajai daugumai, nors didžiausios Seimo valstiečių frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ir tvirtina priešingai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą rugsėjį palikęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako priklausantis valdančiajai daugumai, nors didžiausios Seimo valstiečių frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ir tvirtina priešingai.

REKLAMA

„Aš esu daugumoj, jei vienas asmuo mane nori nominuoti į opoziciją, dar nereiškia, kad aš esu opozicijoje“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Pranckietis.

„Pažiūrėkit į mano balsavimus, sprendimus, pasisakymus, visada pasisakiau už Vyriausybės programos įgyvendinimą, už kurią aš esu balsavęs ir tęsiu tą veiklą“, – pažymėjo Seimo pirmininkas.

Skelbdamasis pozicijos dalimi V. Pranckietis taip pat atmeta valdančiųjų priekaištus, jog Seimo valdyboje daugumą turi opozicijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Valdantiesiems antradienį iš Seimo vicepirmininko posto atstatydinus „Tvarkos ir teisingumo“ vadovą Remigijų Žemaitaitį, Seimo valdybą šiuo metu sudaro V. Pranckietis, keturi pavaduotojai nuo valdančiųjų ir du nuo opozicijos, taip pat opozicijos lyderis.

REKLAMA

Valdantieji vietoje R. Žemaitaičio norėtų deleguoti savo atstovą, tačiau V. Pranckietis siūlo septinto pavaduotojo pareigybę naikinti. Jis taip pat tvirtina, jog valdyba yra darbinė institucija, kur nebūna politinių balsavimų.

„Valdyba yra darbinis organas ir nereikia ten jokių galių, ten visada sprendžia žmonės, vadovaudamiesi savo galva. Jokių sprendimų, kur būtų kažkokie politiški, mes niekada nepriiminėjome, dažniausiai būdavo priimama bendru sutarimu“, – Žinių radijui kalbėjo V. Pranckietis.

„Tų pavaduotojų yra daug, padidintas skaičius buvo, kai buvo susitarimas su „Tvarkos ir teisingumo“ partija, tada buvo politinis sprendimas suteikti jiems tą poziciją. Dabar „Tvarkos ir teisingumo“ partija išbraukta iš sutarties, tas postas nebeturi tokios prasmės“, – teigė parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo statute šiuo metu įrašyta, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.

Seimo pirmininkas trečiadienį aptarti situacijos po R. Žemaitaičio atstatydinimo susitinka su parlamentinių frakcijų seniūnais.

Seimas antradienį valdančiųjų teikimu Seimo narių Mišrios grupės narį R. Žemaitaitį atleido iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Už tai balsavo 72 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė vienas parlamentaras.

Projektą dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo pateikė 44 valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai tvarkiečiai, argumentuodami, kad jis prarado į pareigas delegavusios frakcijos pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atstatydinti Seimo vicepirmininką reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“. Valdantieji spalio mėnesį nesėkmingai bandė atstatydinti „valstiečius“ palikusį Seimo pirmininką V. Pranckietį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga spalio pabaigoje nutraukė valdančiosios koalicijos sutartį su „Tvarka ir teisingumu“. 

Rugsėjį visi Seimo tvarkiečiai, išskyrus partijos lyderį R. Žemaitaitį, įkūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“. Didžioji dalis šios frakcijos narių pasitraukė ir iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Ši frakcija su valdančiaisiais pasirašė susitarimą dėl bendro darbo Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų