REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos 22 metų šauktinis Giedrius Masalskis išgirdo teismo nuosprendį, kuriuo jis siunčiamas 10 metų už grotų. Bausmės jaunas vyras sulaukė už beveik dviejų metų senumo įvykius, kurių pats net dorai nepamena. O atmintis sutriko dėl to, kad buvo stipriai išgėręs. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,88 promilės alkoholio.

Vos 22 metų šauktinis Giedrius Masalskis išgirdo teismo nuosprendį, kuriuo jis siunčiamas 10 metų už grotų. Bausmės jaunas vyras sulaukė už beveik dviejų metų senumo įvykius, kurių pats net dorai nepamena. O atmintis sutriko dėl to, kad buvo stipriai išgėręs. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,88 promilės alkoholio.

REKLAMA

Tą 2017 metų gruodžio 16-ąją, kelios minutės po vidurnakčio, jis vieną akimirką linksminosi su draugais, o kitą – jau negailestingai spardė atsitiktinį praeivį. Smūgiuota rankomis ir kojomis, daugiausia į galvos sritį, todėl užpuolimo auka patyrė mirtinų sužalojimų. Vien jau ant žemės parkritusiam vyrui spirta mažiausiai 11 kartų.

Po tokio sveiku protu nesuvokiamo smurto išpuolio, G. Masalskis niekur toli nepabėgo. Girtą 22-jų vyrą netrukus sulaikė policijos pareigūnai. Iš pradžių dėl muštynių, bet aukai mirus, įtarimai greitai buvo perkvalifikuoti į nužudymą. Duodamas pirminius parodymus G. Masalskis minėjo, kad konfliktas tikėtina kilo dėl to, jog praeivis paprašė jo cigaretės.

REKLAMA
REKLAMA

Bet dėl girtumo 22-jų žudikas teigė daug ko neprisimenantis. Tačiau viską užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros, kurios patvirtino, jog kruviną konfliktą pradėjo ir kraupiausiu būdu, nužudydamas žmogų, užbaigė būtent pats G. Masalskis.

REKLAMA

Girta kelionė namo

Teisme išaiškėjo daugiau šio kraupaus įvykio detalių. G. Masalskis kaltu prisipažino visiškai ir parodė, kad tuo metu atlikinėjo karinę tarnybą. Įvykio dienos rytą dar buvo kariniame dalinyje. Pratybose nedalyvavo, nes sirgo, vartojo antibiotikus ir vaistus nuo alergijos.

Po pusryčių ir po pietų, gėrė išrašytus vaistus. Vakare, maždaug apie 18.20 val. jis buvo išleistas namo. Vienas iš kartu tarnavusių kareivių važiavo link Vilniaus ir pasisiūlė pavežti. Pakeliui užsuko į Rukloje esančią parduotuvę, kur G. Masalskis nusipirko tris vieno litro talpos butelius alaus, kuriuos bevažiuojant į Vilnių, vienas išgėrė.

REKLAMA
REKLAMA

Neprivažiavus Vilniaus, maždaug 19.10 val., paskambino tėvai ir jie susitarė susitikti prie Vilniaus autobusų stoties. Po 20 minučių ten ir susitiko. G. Masalskis atsisėdo ant galinės automobilio sėdynės, prasidarė langą ir tam, kad mama neužuostų, jog jis yra išgėręs, visą kelią iki Trakų Vokėje esančios parduotuvės rūkė.

Parduotuvėje su tėčiu nusipirko butelį brendžio ir butelį šampano. Apie 20 val. 30 min., grįžo namo, kur trise su tėčiu ir mama išgėrė butelį brendžio. Gerdamas beveik nieko nevalgė. Po to jis dar išgėrė dvi stiklines alaus ir taurę šampano.

Susitiko su draugais

Po sutiktuvių tėvų namuose, G. Masalskis susiskambino su draugais ir susitaręs susitikti, apie 22 val. nuvažiavo iki Senosios kibininės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kibininėje susitiko septynis ar aštuonis draugus, kurie pasiūlė prie jų prisijungti. Su jais dar išgėrė 4 bokalus ar daugiau alaus. Kibininėje buvo iki pat uždarymo (vidurnakčio – aut. past.), o po to visi išėjo ir ėjo Trakų centro link.

Pakeliui prie tilto vieni draugai pasuko link savo namų, o su kitais keturiais draugais jis ėjo toliau.

Priėjus  cerkvę, likę draugai taip pat nuėjo namo, jis liko vienas ir ėjo link namų, į Naujasodį, kuris yra už autobusų stoties. Pakeliui iš kibininės jokių konfliktų nebuvo. Bent jau tokių, kuriuos jis prisimintų.

Nors atsirado liudininkų, kurie teigė, kad tas pats G. Masalskis bandė provokuoti konfliktą ir su jais, tačiau šiems pavyko išsisukti.

REKLAMA

Daug ko nepamena

Nuo cerkvės iki kultūros rūmų Vytauto gatvėje G. Masalskis atėjo maždaug per tris minutes. Nuo to momento jis jau prastai viską prisimena. Kurioje kultūros rūmų aikštelės vietoje jis buvo, tiksliai nežino, ką ten veikė, nepamena. Dar pamena, kad prie kultūros rūmų, gal visuomeninio transporto stotelėje, pamatė vyrą, prie kurio priėjo.

Taip pat nepamena ką jis pasakė vyrui, ko iš jo norėjo ir ką šis atsakė. Gal vyras paprašė cigaretės? Tik pamena, kad dėl kažko jie susistumdė. Pirmą smūgį G. Masalskis sudavė kumščiu, tada esą pats gavo į nosį. Žudikas pamena, kad nusivalęs nosį, ant rankos pamatė kraują, todėl įniršo. Nuo to momento jam ėmė trikti atmintis, todėl kaip viskas vyko toliau – kas, kiek ir kam sudavė smūgių – neprisimena.

REKLAMA

Kaip pargriovė nukentėjusįjį ant žemės ir spardė, G. Masalskis prisimena labai miglotai. Apie tai, kad jis nužudė žmogų sužinojo tik kitą rytą policijos komisariate, kuomet prasiblaivė. Iki įvykio nei nužudytojo, nei jo šeimos nepažinojo. Kodėl tą naktį jis taip pasielgė, paaiškinti teisme jaunas vyras negalėjo. G. Masalskis teisme teigė, kad tai yra pats blogiausias dalykas, kurį žmogus gali padaryti. Vyras gailėjosi dėl savo poelgio.

Už tokį nusikaltimą numatoma bausmė nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos. Tad 10 metų bausmė, vertinant tik šiuos skaičius, dar neatrodo tokia griežta, kokios jis galėjo sulaukti.

Teismo sprendimas

Vis dėlto, šį konfliktą užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros. Vaizdo įrašuose matyti, kaip G. Masalskis pats pribėga prie kitoje gatvės pusėje einančio 40 metų vyro. Kyla konfliktas. Netikėtai užpultas vyras bando trauktis, bet G. Masalskis nė neketina jo lengvai paleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas nusprendė G. Masalskį pripažinti kaltu dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Jam paskirtas laisvės atėmimas dešimčiai metų, bausmę atliekant pataisos namuose.

Bausmės pradžia skaičiuojama nuo sulaikymo. Tad iš 10 paskirtų metų bus išbrauktas laikotarpis išbūtas laikiname sulaikyme ir suėmime nuo 2017 m. gruodžio 16 d. iki 2018 m. rugsėjo 13 d.

Nuo 2018 m. rugsėjo 13 d. jam buvo paskirta kardomoji priemonė – namų areštas. Tad dar kiek daugiau kaip metus G. Masalskis galėjo mėgauti laisve su tam tikrais apribojimais.

Nužudyto vyro tėvams, žmonai ir dukrai teismas priteisė po 15 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Dar 5 tūkst. eurų G. Masalskis turės sumokėti aukos broliui. Taip pat iš nuteistojo priteistos įvairios pinigų sumos advokatų išlaidoms padengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų