REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje – dviejų radikaliai nesutariančių nuomonių susidūrimas. Tradicinių šeimų ir LGBT palaikytojų susidūrime neišvengta ir sulaikymų – į areštine išvežti mažiausiai trys asmenys.

Vilniuje – dviejų radikaliai nesutariančių nuomonių susidūrimas. Tradicinių šeimų ir LGBT palaikytojų susidūrime neišvengta ir sulaikymų – į areštine išvežti mažiausiai trys asmenys.

REKLAMA

Šeštadienio popietę prie nacionalinio transliuotojo pastato rinkosi piketuotojai. Bene pusšimtis žmonių į viršų kėlė plakatus, kuriuose šūkiai už tradicines vertybes ir tradicinę šeimą. Šio renginio organizatorius papiktino per LRT rodytas siužetas apie du homoseksualius lietuvius auginančius vaikus. Pasak protestuotojų, tokie reportažai esą prieštarauja Konstitucijai ir kenkia jaunimui. Beje, LRT komisija dar anksčiau pareiškė, jog minėtasis siužetas jokių įstatymų nepažeidė ir nepilnamečiams nekenkia.

„Iš kur jūs žmonės žinote, ar ten du pedofilai tuoksis ir surogatinės motinos vaiką nusipirks, ar du gėjai, kas į juos įlys“, – piktinosi mitingo dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad Lietuvoje būtų už vaikus kovojama ir kad vaikams pinigai skiriami, o ne ten kažkokiems išsidirbinėtojams“, – tikino protestuotojai.

Greta piketuojančių tradicinių šeimų palaikytojų pradėjo rinktis ir kontrpiketo dalyviai. Su vaivorykštės vėliavimos, gitaromis ir LGBT bendruomenę palaikančiais šūkiais jaunuoliai išreiškė savo nuomonę, tiesa patys į diskusijas su kitoje barikados pusėje esančiais nesivėlė.

REKLAMA

„Nepritariam šiai prielaidai, kad apie LGBT žmones ir jų šeimas Lietuvoje nereikia kalbėti, manome, kad reikia kalbėti kaip tik daugiau, nes tik diskutuodami visuomenėje galime išspręsti tam tikrus klausimus ir iššūkius, su kuriais susiduriame. Žmogaus teisės ir socialinių grupių atskirtis vienareikšmiškai yra iššūkis Lietuvoje“, – kalbėjo kontrpiketo atstovai.

Visgi konfliktų neišvengta. Pikete pasirodė suknele ir peruku pasidabinęs šalyje žinomas komikas. Jis bandė prieiti arčiau protestuotojų, tačiau netrukus pareigūnų buvo nuvytas. Na, o pabandžius dar sykį policininkai jį išsivedė. Prireikė ir antrankių. O galų galiausiai humoristas buvo išvežtas į nuovadą. Po keliolikos minučių pareigūnai į autobusiuką nusivedė ir dar du, galimai neblaivius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Aistroms kiek nurimus ant pakylos žengė ir viena piketo organizatorių – vienoje Vilniaus mokyklų lietuvių kalbos mokytoja dirbanti Astra Genovaitė Astrauskaitė. Šiemet moteris jau spėjo patekti į žiniasklaidos akiratį. Ji ne tik aktyviai dalyvavo piketuose prieš generolo Vėtros atminimo lentos nuėmimą, bei Vyčio skulptūrą Lukiškių aikštėje, bet ir štai taip dažais aptaškė kurį laiką ten stovėjusios laisvės kalvelės maketą. Astra sako, jog šįkart žmones kvietė susirinkti dėl nepasitenkinimo nacionalinio transliuotojo rodomu turiniu.

„Tikrai siūlysime jeigu jie nenutrauks šitos propagandos ir pažeidinės konstituciją ir nepilnamečių apsaugos įstatymą, mes siūlysime atsisakyti remti iš savo mokesčių. Lai tegu nuperka kažkokie milijonieriai“, – pabrėžė protesto organizatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų