REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Gitanas Nausėda susitiko su popiežiumi Pranciškumi (nuotr. SCANPIX)

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad penktadienį Vatikane susitikime su popiežiumi Pranciškumi aptarė socialinės politikos aktualijas ir ekonomistų diskusijas dėl šalies ūkio raidos.

14

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad penktadienį Vatikane susitikime su popiežiumi Pranciškumi aptarė socialinės politikos aktualijas ir ekonomistų diskusijas dėl šalies ūkio raidos.

REKLAMA

„Kalbėjome apie socialinės politikos situaciją Lietuvoje, apie tai, kaip vyksta diskusija tarp liberalios pakraipos ekonomistų ir socialinį krikščionišką mokymą išpažįstančių ekonomistų. Kaip tik įvyks kitais metais konferencija jaunųjų ekonomistų, Šventasis tėvas pakvietė ekonomistus iš Lietuvos dalyvauti joje“, – Lietuvos žurnalistams Romoje kalbėjo G. Nausėda.

Jis žadėjo ekonomistams popiežiaus kvietimą perduoti.

„Manau, tikrai verta dalyvauti tokiose diskusijose, nes šiandien pasaulyje imame išgyventi virsmą, kuomet imame žiūrėti komplikuočiau į ekonominės pažangos pasekmes mūsų visuomenėje. Ilgus metus sakėme, kad kepkime pyragą, kada nors juo pasidalinsime. Pyragą kepame, kepame, jau tuoj pat ir pasensime, bet pyragas vis dar kepamas ir juo kaip nėra kada dalintis, taip nėra“, – pabrėžė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas taip pat teigė papasakojęs popiežiui savo tėvo istoriją, kuri „tam tikra prasme atspindi ir Lietuvos istoriją“.

„Jis pateko į vokiečių nelaisvę, dirbo sunkius darbus, bėgo iš to koncentracijos lagerio, buvo sučiuptas, nubaustas mirtimi, po to pakeitė į bizūnus. Jis liko vos gyvas. Ir visa tai vyko, kai jam buvo 15 metų. Šventąjį tėvą sudomino ši istorija, jis palinkėjo, kad tėvelis kitą kartą galėtų dalyvauti taip pat, paliko jam dovaną“, – sakė G. Nausėda.

REKLAMA

Jis sako dar prieš pokalbį, pozuojant protokolinei nuotraukai, sulaukęs ir popiežiaus pokšto.

„Šventasis tėvas paklausė, ar žinote, kuo skiriasi protokolas nuo teroristų. Sakau, tikrai nežinau. Jis paaiškino, sako: su teroristais galima susitarti, su protokolu – niekaip“, – pasakojo Lietuvos vadovas.

Prezidento pasisakymo vaizdo įrašą paskelbė naujienų portalas delfi.lt. 

Prezidentūra teigia, kad G. Nausėda padėkojo popiežiui už Šventojo Sosto parodytą „neeilinį palaikymą mūsų šaliai okupacijos metu“, išskirtinį pagarbos ženklą paskiriant kunigą, Kauno arkivyskupą emeritą Sigitą Tamkevičių kardinolu. Taip pat jis pristatė savo vykdomą socialinę politiką.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama pranešime, susitikime kalbėta ir apie Rusijos veiksmus Baltijos šalyse bei regione, „nesutampančius su pamatiniais žmonių saugumo ir gerovės tikslais pasaulyje“. Prezidentas priminė bendrą Lietuvos ir Vatikano siekį „pasmerkti pasaulio taikai grasinančią agresiją“ ir palaikyti nuo jos kenčiančias šalis – Ukrainą, Sakartvelą, Moldovą.

G. Nausėda penktadienį taip pat aptarė dvišalius santykius ir užsienio politikos klausimus su Šventojo Sosto Valstybės sekretoriumi kardinolu Pietro Parolinu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų