REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Vienoje pagrindinių Vilniaus gatvių – esminiai eismo pokyčiai (nuotr. Organizatorių)

Sostinės Konstitucijos pr. ties Linkmenų g. pradėti eismo organizavimo pakeitimai, jog visi eismo dalyviai judėtų saugiau ir didėtų paties ruožo pralaidumas. Šioje vietoj ilgės eismo juosta posūkiui į kairę Linkmenų g. ir bus fiziškai atskirtos pirmoji automobilių ir viešojo transporto eismui skirtos juostos – dėl to keisis ir išvažiavimo iš G. Baravyko g. tvarka sukantiems į Linkmenų gatvę, rašoma pranešime.

12

Sostinės Konstitucijos pr. ties Linkmenų g. pradėti eismo organizavimo pakeitimai, jog visi eismo dalyviai judėtų saugiau ir didėtų paties ruožo pralaidumas. Šioje vietoj ilgės eismo juosta posūkiui į kairę Linkmenų g. ir bus fiziškai atskirtos pirmoji automobilių ir viešojo transporto eismui skirtos juostos – dėl to keisis ir išvažiavimo iš G. Baravyko g. tvarka sukantiems į Linkmenų gatvę, rašoma pranešime.

REKLAMA

Nuo Edukologijos žiedinės sankryžos link Linkmenų g. važiuojantys vairuotojai jau šiuo metu gali pastebėti ištisinių linijų ženklinimą, specialiomis atitvarinėmis priemonėmis atskirtas eismo juostas, taip pat apie eismo tvarkos pakeitimus informuojančius kelio ženklus. 

Konstitucijos prospektas yra viena pagrindinių miesto arterijų – vien ties Linkmenų g. kasdien pravažiuoja maždaug 41,3 tūkst. transporto priemonių, taip pat tai itin aktyvi viešojo transporto judėjimo ašis. Eismo organizavimo pakeitimais nuo Edukologijos žiedo link Linkmenų g. sankryžos pirmiausia norime didint eismo dalyvių saugumą, mažinti eismo įvykių atsiradimo galimybes ir pavojingo manevravimo atvejus. Taip pat didinti žiedinės sankryžos pralaidumą link Konstitucijos pr., greitinti viešojo transporto judėjimą bei ruoštis kitais metais numatytiems papildomiems infrastruktūros pokyčiams, kurie pagerins ir pagreitins susisiekimą mieste“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksej Apanovič.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vykdomus ženklinimo ir juostų atskyrimo darbus planuojama baigti iki lapkričio pabaigos, o tuomet atlikti ir šviesoforinio reguliavimo Linkmenų g. ir Konstitucijos pr. sankryžoje pakeitimus.

REKLAMA

Į ką vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį?

Išvažiavimas iš G. Baravyko g. link Konstitucijos pr. bus fiziškai atskirtas specialiomis saugumo priemonėmis. Srautas judės prospektu iki Linkmenų g. sankryžos, leidžiant važiuoti tik tiesiai link Kalvarijų g. Iki šiol galiojusi tvarka, kai išvažiuojantys iš Baravykų g. bei sukantys į Linkmenų g. arba apsisukantys kirsdavo tris eismo juostas, nebegalios.

Nuo T. Narbuto, Geležinio Vilko ar Ukmergės gatvių atvažiuojantiems ir į kairę Linkmenų g. norintiems sukti vairuotojams eismo juosta bus prailginta. Taip didės jos pralaidumas – juostoje tilps daugiau norinčių sukti, o judėjimui tiesiai Konstitucijos pr. link Kalvarijų g. skirta juosta nebus blokuojama. 

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojams rekomenduojama iš anksto apgalvoti ir pasirinkti tinkamą maršrutą. Iš G. Baravyko g. į Linkmenų ar Žalgirio g. galima patekti ir per Konstitucijos pr. 21 šviesoforais reguliuojamą sankryžą bei Lvovo gatvę.

Įgyvendinus pakeitimus – greitesnis viešojo transporto judėjimas

Ukmergės g. link Konstitucijos pr. važiuoja 3G, 5, 43, 46, 52, 56 maršrutų autobusai, o nuo T. Narbuto g. – 4G, 30, 49, 69 maršrutų autobusai bei 9, 19 maršrutų troleibusai. Iki šiol viešojo transporto judėjimui kelią užstodavo iš G. Baravyko gatvės važiuojantis transportas, kertantis tris eismo juostas ir taip sudarantis kliūtį.

Planuojama, kad fiziškai atskyrus viešojo transporto juostą ir įgyvendinus kitus Konstitucijos pr. numatytus eismo organizavimo pakeitimus, minėti maršrutai važiuos sklandžiau ir punktualiau. Numatyta, jog pagreitės įvažiavimas į Lietuvos sąjūdžio stotelę centro kryptimi, o dėl to sutrumpės bendra čia kursuojančio viešojo transporto kelionės trukmė. 5, 49, 69 maršruto autobusai greičiau įsuks į Linkmenų g. bei pasieks Šnipiškių stotelę, kas taip pat sutrumpins bendrą maršruto trukmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitąmet – papildomi pokyčiai

Dabartiniai pakeitimai susiję ir su jau suplanuotais papildomais eismo organizavimo pokyčiais. Kitais metais atsiras papildoma eismo juosta judant nuo Geležinio Vilko g. viaduko link Konstitucijos pr. Transporto srautas greičiau ir saugiau įvažiuos į pirmąją eismo juostą Konstitucijos pr., kurios fizinis atskyrimas vyksta būtent šiuo metu.

Taip pat įrengus naują dviejų eismo juostų gatvę nuo Upės g. link Konstitucijos pr., kuri bus lygiagreti G. Baravyko g., Konstitucijos pr. – Linkmenų g. sankryžą planuojama rekonstruoti į keturšalę. Per naująjį jos išvažiavimą vairuotojai saugiai ir patogiai judės į Konstitucijos pr.,  Linkmenų g. ir Edukologijos žiedinę sankryžą. Šiuos darbus planuojama baigti kitų metų pradžioje.

REKLAMA

„Apie šiuos pakeitimus dar informuosime papildomai – dalis įrengimo darbų jau vyksta. O įgyvendinus visus įvardintus eismo organizavimo sprendimus, didės visų eismo dalyvių saugumas, viešojo transporto punktualumas, mažės spūstys minėtoje Konstitucijos pr. atkarpoje bei prieigose“, – sako A. Apanovič.

Konstitucijos pr. plėsis ir dviračių takų tinklas. Šiuo metu jau vyksta darbai, sujungiant prospektą su Upės ir Linkmenų gatvėmis. Kitąmet takas atsiras ir naujai įrengiamoje gatvėje nuo Upės g. link Konstitucijos pr., todėl dviratininkai tiek prospekte, tiek jo prieigose judės patogiau, pats takų tinklas bus vientisesnis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų