REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad jo pavyzdys įrodo, kaip diskriminuojami vėžiu sergantys žmonės.

Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad jo pavyzdys įrodo, kaip diskriminuojami vėžiu sergantys žmonės.

REKLAMA

Pasak ministro pirmininko, vertinant jo sveikatos būklę ir galimybes dirbti „moralinis dugnas šalyje yra pramuštas“.

„Pagal kai kuriuos „apžvalgininkus“ vadinamus, jūsų kolegas ir politikus, kas apgailėtina labiausiai, tai mes matome puikiausią žmogaus diskriminavimo pavyzdį, susirgus onkologinei ligai“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

„Jeigu aš būčiau pirmadienį, antradienį susirgęs sloga, gripu ar kaip kai kurie politikai gydęsis nuo alkoholizmo porą dienų, tai būtų viskas gerai buvę. Bet jeigu aš turiu atlikti tyrimus, kurių negalima atlikti Vyriausybės rūmuose ir pasiėmiau man priklausantį nedarbingumą septintą dieną per du su puse mėnesio gydymąsi, keliama problema ir sakoma, kad reikia premjerą atleisti, nes jis negali vykdyti savo pareigų“, – pridūrė jis.

Šios savaitės pradžioje S. Skvernelis buvo dvi dienas pasiėmęs nedarbingumą, dėl to buvo atšauktas jo susitikimas su Norvegijos premjere Erna Solberg.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, politikai ir politikos komentatoriai rodo pavyzdį kiekvienam šalies darbdaviui, kad žmogus su onkologine liga turi būtų atleistas, nes jis „yra kažkoks kitoks“.

REKLAMA

„Kai tai daro apžvalgininkai, universitetų docentai, išreiškiantys Mykolo Romerio universiteto poziciją, aš taip suprantu, ar kolegos politikai, tai yra apgailėtina“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pirmos stadijos limfoma sergantis premjeras teigė šią savaitę atliksiantis paskutinę chemoterapijos procedūrą.

„O tada žiūrėsiu, kaip norėsiu, jeigu norėsiu, pasiimsiu mėnesį, du mėnesius, savaitę poilsio, biuletenį, reabilitaciją. Aš turiu teisę sirgti, kaip kiekvienas Lietuvos Respublikos gyventojas“, – tvirtino ministras pirmininkas.

Prezidentas Gitanas Nausėda Vyriausybės vadovui dekretais leido pagal poreikį nebūti darbe iki lapkričio 8 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų