REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Atliekos iš gaisravietės Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ bus pradėtos vežti ketvirtadienį, žada ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka. Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis piktinasi, kad darbai iki šiol nepradėti.

„Iki penktadienio pasiūlysime kelis scenarijus, kaip galima būtų tai daryti. Pradėsime išvežti nuo rytdienos“, – Vyriausybės pasitarime trečiadienį sakė J. Rojaka.

„Jau praėjusią savaitę, trečiadienį, aplinkos ministras konstatavo, kad tuoj, už pusvalandžio, važiuoja technika ir veža. Praėjo savaitė ir mes esme toje pačioje vietoje: kažkas skaičiuoja, kažkas braižo, ruošiasi išvežimui“, – Vyriausybės posėdyje piktinosi S. Skvernelis.

Aplinkos viceministrė Justina Grigaravičienė tikino, kad įmonės „Ekologistika“ teritorijoje atliekų yra keli šimtai tonų, ne visos jos yra pavojigos, ekspertai jas dar vertina ir tai bus daroma iki savaitės galo, taip pat laukiama įmonės valstybės įmonės „Toksika“ parengto atliekų išvežimo plano, būsimų išlaidų skaičiavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijų, Vyriausybės kanceliarijos atstovai taip pat akcentavo, kad norint pradėti vežti atliekas, formalų sprendimą vistiek turėtų priimti ne Vyriausybė, o savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija. Nesilaikant visų biurokratinių procedūrų, ateityje galėtų grėsti teisminiai procesai. 

REKLAMA

Aplinkos ministerijos atstovas Raimondas Sakalauskas pabrėžė, kad be kita ko „gulinčios atliekos ekstremalaus pavojaus nekelia“.

„Tai bent pradėkite procesą. Kažkas suskaičiuoja krūvą, ją gal galima pakrauti ir išvežti? Vežkite, vežkite! O kas reikės, suskaičiuos! Yra tragedija!“, – pakeltu tonu posėdyje ragino S. Skvernelis. 

„Tikiuosi, kad mūsų biurokratinės institucijos, sutelkusios paskutines jėgas, ryžtą ir valią, didvyriškai įgyvendins ir popieriuje parašys tai, ką reikia parašyti, jei reikės jiems kompensuoti patirtą žalą – tušinukus ar kompiuterius. Gėda“, – dėstė jis.

Spalio 16 dieną „Ekologistikoje“ kilęs gaisras buvo užgesintas per dešimt dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų