REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis skundžia Seimui valdybos sprendimą keisti parlamentinių lėšų naudojimo tvarką – grąžinti automobilių nuomą, leisti pirkti kompiuterinę techniką.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis skundžia Seimui valdybos sprendimą keisti parlamentinių lėšų naudojimo tvarką – grąžinti automobilių nuomą, leisti pirkti kompiuterinę techniką.

REKLAMA

Šis sprendimas buvo priimtas spalio 23 dieną – Seimo valdybos posėdžio protokole įvardijama, kad už jį balsavo šeši Seimo valdybos nariai, vienas susilaikė.

Tačiau parlamento vadovas Viktoras Pranckietis šio Seimo valdybos sprendimo nepasirašė ir teikia jį valdybai persvarstyti „dėl posėdžio metu iškilusių abejonių“. 

„Seimo pirmininkas jo nepasirašė ir praėjusią savaitę, spalio 30 dieną, parašė raštą, kuriuo prašo klausimą persvarstyti valdyboje dėl posėdžio metu iškilusių abejonių“, – BNS sakė V. Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius BNS patvirtino, jog valdybos sprendimas nepasirašytas, tad jo nėra ir teisės aktų bazėje. Pasak A. Nekrošiaus, kol kas neaišku dėl šio sprendimo galiojimo, nors Seimo valdybos balsavimas ir buvo.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis komentuoja, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisijos siūlymu minimus pakeitimus priėmusi valdyba „pamažu grąžina privilegijas“.

REKLAMA

„Sudaryti sąlygas Seimo nariams privilegijoms ir savo reikmėms leisti mokesčių mokėtojų lėšas yra apgailėtinas, žemas ir neteisingas veiksmas prieš visus Lietuvos žmones“, – frakcijos pranešime cituojamas R. Karbauskis.

Valstiečių vadovas R. Karbauskis taip pat tvirtina, jog „Seimo valdyboje sprendimus priima opozicija, nes dauguma valdybos narių yra opozicijos atstovai“.

Tačiau už šį valdybos sprendimą balsavęs patvirtino pats valstietis A. Nekrošius, sakydamas, jog taip balsavęs, nes buvo aišku, kad „sprendimas vis vien bus priimtas“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečius palikusį V. Pranckietį, kurio valstiečiams nepavyko išversti iš posto, kritikuojantis R. Karbauskis pranešime taip pat „ragina visą Seimą išlikti budriam ir nepakliūti į opozicijos pinkles“.

„Opozicija visada pabrėždavo, kad naikins viską, ką pasiūlė ir priėmė LVŽS. Tokie valdybos posėdžiai ir sprendimai tai patvirtina“, – teigia R. Karbauskis.

Remdamasis Seimo statutu, R. Karbauskis sprendimą dėl parlamentinei veiklai skiriamų lėšų naudojimo skundžia Seimui. 

Komitetai ir frakcijos gali apskųsti Seimo valdybos sprendimus Seimui, jeigu manoma, kad jie priimti viršijant valdybai suteiktus įgaliojimus. Tokius skundus nagrinėja ir sprendžia Seimas, išklausęs Etikos ir procedūrų komisijos išvadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo valdyba spalio pabaigoje Etikos ir procedūrų komisijos teikimu pakeitė parlamentinei veiklai skiriamų lėšų naudojimo aprašą, grąžindama automobilių nuomą. Tam galima panaudoti ne daugiau kaip 30 proc. parlamentinei veiklai mėnesiui skiriamų lėšų, išskyrus išperkamąją nuomą.

Taip pat pakeitimais leidžiama ne tik nuomoti, bet ir pirkti kompiuterinę įrangą Seimo nario biurui, apmokėti Seimo nario organizuojamų renginių ir kitų su parlamentine veikla susijusių svečių priėmimo Seimo rūmuose, įskaitant maitinimo, išlaidas, kvalifikacijos kėlimo išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų