REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus ekstremalių situacijų komisija pirmadienį pakeitė operacijų vadovą, pranešė miesto savivaldybė.

Alytaus ekstremalių situacijų komisija pirmadienį pakeitė operacijų vadovą, pranešė miesto savivaldybė.

REKLAMA

Nuo šiol gaisro padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ padarinių likvidavimui vadovaus Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Stasys Gudzinevičius.

Jis pareigose pakeitė tos pačios inspekcijos specialistą Jaunių Janonį.

„Pakeitėme dėl to, kad kilo ažiotažas dėl J. Janonio paskyrimo, nes jis ir tos degusios įmonės savininkas yra miesto „Rotary“ klubo nariai. Tam, kad nesukeltume viešų ir privačių interesų konflikto, mes pakeitėme operacijų vadovą“, – BNS sakė ekstremalių situacijų komisijai vadovaujantis administracijos direktorius Rolandas Juonys.

„Nereikėtų taip dramatizuoti, nes operacijų vadovas nėra atsakingas už žalos įvertinimą, jis organizuoja darbus, bet bandome kaip įmanoma skaidriau į tai žiūrėti“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusį ekstremalios situacijos vadovą J. Janonį dėl ryšių su degusios įmonės „Ekologistika“ vadovu Juozu Cicėnu reikalavo pakeisti ir aplinkos ministras Kęstutis Mažeika bei Alytaus meras Nerijus Cesiulis.

REKLAMA

Apie aplinkosaugininko ir degusios įmonės vadovo ryšius spalio pabaigoje rašė naujienų portalas 15min.lt.

Ekstremalių situacijų komisijai vadovaujantis administracijos vadovas R. Juonys taip pat teigė, kad kol kas pavojingos gaisro atliekos nepradėtos išvežti. Jos pirmadienį turi būti sveriamos bei tiriamos.

„Buvau nuvykęs į įvykio vietą, tai mačiau du policijos pareigūnus, kurie dar kažką fiksuoja. Ta vieta didelė, tai tam reikia laiko. Antras dalykas, dar nenuspręsta, kur dėsime tas atliekas, bet čia turi prisijungti ir ministerijos, ir kiti aukštesni pareigūnai“, – teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis. 

Dėl gaisro Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.

Įmonėje „Ekologistika“ kilęs gaisras vadinamas viena didžiausių šalies ekologinių nelaimių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų