REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis paskirtas didžiausios Lietuvoje centralizuoto šilumos tiekimo įmonės Vilniaus šilumos tinklai valdybos nariu. 

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis paskirtas didžiausios Lietuvoje centralizuoto šilumos tiekimo įmonės Vilniaus šilumos tinklai valdybos nariu. 

REKLAMA

Apie tai savo feisbuko paskyroje paskelbė energetikos sektorių Vilniaus savivaldybėje kuruojantis konservatorius vicemeras Valdas Benkunskas.  

„Jei patyrę, skaidrūs ir reiklūs profesionalai yra nereikalingi Seimo valdančiajai koalicijai ir jos Vyriausybei, mažiausiai, ką galime padaryti, tai pakviesti tokius žmones dirbti Vilniaus savivaldybės sistemoje. Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis įrodė savo pradėtomis reformomis, aukštų skaidrumo standartų taikymu ir drąsa nepaklusti „zadanijų“ politikai, kad yra aukščiausio lygio profesionalas“, – rašo V.Benkunskas. 

„Džiaugiuosi stiprėjančia komanda ir tikiu, kad tai leis dar efektyviau realizuoti mūsų tikslus“, – pridūrė jis. 

REKLAMA
REKLAMA

R. Masiulis susisiekimo ministro pareigų neteko po prezidento rinkimų performavus Vyriausybę.

„Valstiečiai“ sakė, kad R. Masiulis nesusitvarkė su ministro pareigomis, priekaištavo jam dėl lėtų žvyrkelių asfaltavimo tempų.

REKLAMA

Pats R. Masiulis sakė sulaukęs „valstiečių“ pirmininko Ramūno Karbauskio keršto už Arvydo Vaitkaus atleidimą iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų.

Jis pretenduoja vadovauti valstybės valdomai bendrovei „Klaipėdos nafta“.

Vilniaus šilumos tinkluose neseniai pradėjo dirbti buvęs R. Masiulio vadovautos Susisiekimo ministerijos viceministras Paulius Martinkus.

VŠT vadovu šiemet rugpjūtį tapo buvęs valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Gerimantas Bakanas. 

Masiulis: šilumos ūkis yra mano „arkliukas“

Didžiausios Lietuvoje centralizuoto šilumos tiekimo įmonės Vilniaus šilumos tinklai valdyboje pradedantis dirbti buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako turintis daug darbo su šilumos įmonėmis patirties.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki politinės karjeros kaip finansinis konsultantas ypač daug dirbau su šilumos sektoriumi. Tiek auditavau, tiek konsultavau pagrindines Lietuvos šilumos įmones, taip pat Latvijos, Estijos ir Baltarusijos, ir šiame sektoriuje esu sukaupęs didelę patirtį“, – BNS sakė R. Masiulis.

„Čia yra mano arkliukas ir profesine prasme vienas iš geriausiai suprantamų sektorių“, – pridūrė jis. 

Iki darbo valstybės valdomose energetikos įmonėse jis 14 metų dirbo audito įmonėse „Arthur Andersen“ ir „Ernst & Young“.   

Anot R. Masiulio, jo klientai buvo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos šilumos tinklai, taip pat Latvijos „Rigas siltums“, Estijos Kohtla-Jarvės šilumos tinklai, Baltarusijos „Belenergo“ ir kitos. 

2014–2016 metais būdamas energetikos ministru jis teigė su šilumos ūkiu dirbęs kur kas mažiau.

R. Masiulis teigė, kad jo atsakomybės sritys įmonėje paaiškės, kai atnaujinta valdyba susirinks į pirmą posėdį. Tuomet bus išrinktas ir jos pirmininkas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų