REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pareigų nušalinamas Kauno apskrities policijos vadovas Darius Žukauskas sako, jog policijos vadovybės jam mesti kaltinimai yra neadekvatūs.

Nuo pareigų nušalinamas Kauno apskrities policijos vadovas Darius Žukauskas sako, jog policijos vadovybės jam mesti kaltinimai yra neadekvatūs.

REKLAMA

„Mane sunku nustebinti, tačiau policijos vadovybės neadekvatūs kaltinimai ir pirmadienį nuskambėjęs generalinio komisaro Lino Pernavo siūlymas man eiti į pensiją, o jei ne – bus imtasi kitų priemonių mane eliminuoti iš Kauno policijos vadovo pareigų, išmušė iš pusiausvyros ir atėmė tikėjimą Policijos departamento vadovų veiklos metodais“, – BNS atsiųstame komentare sako D. Žukauskas.

Jis pabrėžia policijoje tarnavęs daugiau kaip dvidešimt metų, per kuriuos buvo atlikta sėkmingų tyrimų, ištirti sunkūs nusikaltimai.

„Nepagrįsti teiginiai, vertinimai, gandai – taip matau šią skaudžią situaciją. Tyrimai atliekami ikiteisminiuose tyrimuose, tarnybinių patikrinimų metu, o ne spaudos konferencijose“, – teigia D. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu ramus ir tikiu tiesa“, – pridūrė pareigūnas.

Kauno apskrities policijos vadovas nuo pareigų nušalinamas dėl įslaptintos informacijos saugumui kylančios grėsmės, trečiadienį pranešė generalinis policijos komisaras Linas Pernavas.

REKLAMA

„Yra surinkta viešo ir neviešo pobūdžio informacija apie D. Žukausko dalykines savybes, veiklą bei ryšius. Iš minėtų duomenų mes matome, kad galimai kyla grėsmė dėl jam patikėtos įslaptintos informacijos saugumo“, – spaudos konferencijoje sakė generalinis komisaras.

L. Pernavas pavedė Imuniteto valdybos pareigūnams pradėti patikrinimo procedūrą dėl D. Žukausko leidimo dirbti ir susipažinti su įslaptinta informacija.

Pasak generalinio komisaro, Kauno apskrities policijos vadovui yra suteiktas leidimas susipažinti su aukščiausia galima įslaptintos informacijos žyma „visiškai slaptai“, o neturėdamas šio leidimo vadovauti komisariatui jis negalėtų.

REKLAMA
REKLAMA

D. Žukauskas kitą savaitę turėjo grįžti iš vaiko priežiūros atostogų, kuriose buvo daugiau kaip pusę metų.

Jis nuo pareigų nušalinamas tol, kol vyks patikrinimas.

Apie nušalinimą paskelbta atliekant tyrimą, kuriame Kauno policijos pareigūnas Donatas Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų. Jis kaltę neigia.

Įtariama, kad Kauno apskrities policijos pareigūnas galėjo dengti nelegalų verslą.

Atliekant šį tyrimą, į Kauno apskrities policijos komisariatą laikinai komandiruoti Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos pareigūnai, o jam vadovauti laikinai paskirtas Lietuvos policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų