REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismas 34,7 tūkst. eurų bauda nubaudė Giedrių Rimkų, pripažintą kaltu siekusį per advokatą Drąsutį Zagrecką papirkti teisėjus.

Šiaulių apygardos teismas 34,7 tūkst. eurų bauda nubaudė Giedrių Rimkų, pripažintą kaltu siekusį per advokatą Drąsutį Zagrecką papirkti teisėjus.

REKLAMA

Kaip antradienį pranešė teismas, ši baudžiamoji byla yra atskirta iš teisėjų korupcijos bylos, kurioje ikiteisminis tyrimas tebevyksta.

Bylos duomenimis, 2018 metų rugsėjį G. Rimkus advokato kontoroje susitarė duoti D. Zagreckui 30 tūkst. eurų kyšį, siekdamas, kad advokatas, pasinaudodamas savo pažintimis ir įtaka, paveiktų tris Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjus.

Buvo siekiama, kad šie teisėjai ikiteisminiame tyrime dėl nužudymo nagrinėję G. Rimkaus draugo, suimto dviem mėnesiams, skundą, priimtų jam palankų sprendimą ir kardomąją priemonę panaikintų.

Kiekvienam suimtojo skundą nagrinėjančiam teisėjui turėjo būti perduotas po 10 tūkstančių eurų kyšis.

Dar po šešių dienų toje pačioje advokato kontoroje G. Rimkus advokatui davė 5 tūkstančių eurų kyšį, kad šis paveiktų Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją, o ši savo ruožtu paveiktų minėtus tris teisėjus, nagrinėjančius skundą.

REKLAMA
REKLAMA

G. Rimkus taip pat buvo kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnams, nes šių metų vasarį jiems atvykus į vyro namus Kaune, G. Rimkus bandė pabėgti.

REKLAMA

Gaudynės persikėlė ant namo stogo, nepaklusdamas policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, per grumtynes vyras policininkui smogė į petį.

G. Rimkus savo kaltę pripažino visiškai ir gailėjosi dėl padarytų nusikaltimų. Šiaulių teismas bylą išnagrinėjo gavęs Generalinės prokuratūros prokuroro kreipimąsi užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu, pripažįstant kaltinamąjį G. Rimkų kaltu.

Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė, kaltinamojo visišką prisipažinimą teismas pripažino jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras teismui siūlė vyrui už padarytas nusikalstamas veikas skirti su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę, o teismas jam už padarytą nusikaltimą skyrė galutinę 34 tūkstančių 650 eurų dydžio baudą, į šią bausmę įskaičiuotas nuteistojo sulaikymo ir suėmimo laikas.

Bauda turės būti sumokėta per vienus metus nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Baudžiamasis įsakymas priimtas nerengiant teisiamojo posėdžio. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Likusioje teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tiriama daugiau nei 110 nusikaltimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų