REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainiuose pareigūnai ir medikai reagavo į neįprastą įvykį, kai prie aukštos įtampos elektros stulpo buvo pastebėtas gulintis 14 metų paauglys. Šįkart išvengta aukų, tiesa, vaikas patyrė įvairių sužalojimų, todėl buvo skubiai pristatytas į ligoninę.

Kėdainiuose pareigūnai ir medikai reagavo į neįprastą įvykį, kai prie aukštos įtampos elektros stulpo buvo pastebėtas gulintis 14 metų paauglys. Šįkart išvengta aukų, tiesa, vaikas patyrė įvairių sužalojimų, todėl buvo skubiai pristatytas į ligoninę.

REKLAMA

Kol kas šios nelaimės aplinkybės yra itin miglotos. Pareigūnai iškėlė pirminę versiją, kad paauglys galėjo susižaloti krisdamas nuo stulpo. Tą liudija paauglio patirti sužalojimai, bet tikslesnės nelaimės priežastys paaiškės apklausus gydomą 14-metį.

Vieta nėra išskirtinė

Kėdainių rajono savivaldybės mero patarėja Jorūnė Liutkienė apie šį įvykį sužinojo tik iš žiniasklaidos. Savivaldybės specialistė teigė, vaikas nukentėjo prie kiekviename mieste įprasto elektros stulpo.

„Ten yra elementarūs stulpai. Sunku pasakyti, kaip galėjo nutikti tokia nelaimė. Faktas, kad kiekvieno stulpo kažkaip neaptversi, jog prie jo negalėtų niekas prieiti. Nėra jokio įpareigojimo kažkaip specialiai juos žymėti“, – teigė J. Liutkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė patvirtino, kad Šėtos gatvė yra gyvenamųjų namų kvartale:

„Ta teritorija tikrai nėra kažkuo išskirtinė. Savivaldybei policija taip pat nieko daugiau pasakyti negali.“

REKLAMA

Šeima žinoma

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Komunikacijos skyriaus atstovė Kauno apskričiai Ramunė Liubinaitė patvirtino, kad apie šią nelaimę tarnyba buvo informuota dar šįryt.

„Šeima, kurioje auga nukentėjęs berniukas vaiko teisių specialistams yra žinoma. Šiai šeimai yra teikiamos socialinės paslaugos, su jais dirba atvejo vadybininkai. Tiesa, gerbdami žmonių privatumą, nenorėtume viešinti konkrečių problemų“, – teigė R. Liubinaitė.

Aiškėja, kad Kėdainiuose susižalojo vyriausias berniukas iš penkių šeimoje augančių nepilnamečių vaikų. Dar vienas vaikas jau yra sulaukęs 18 metų.

REKLAMA
REKLAMA

R. Liubinaitė patvirtino, kad specialistai aiškinsis situaciją: „Šiuo metu visiems pirmoje vietoje yra nukentėjusio vaiko sveikata. Su šeima vaiko teisių specialistai pabendraus, aiškinsis situaciją ir vertins grėsmės lygį vaikui, kai leis aplinkybės.“

Papildyta, kad pastaruoju metu visi vaikai augo šeimoje. Nors ši ir turi problemų, kad nebuvo nustatytas toks grėsmės lygis, kuris priverstų paimti vaikus iš šeimos.

Nelaimės aplinkybės

Naujienų portalas tv3.lt rašė apie tai, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai pranešė, jog spalio 23 d. apie 17 val. Kėdainiuose, Šėtos g., nutiko skaudi nelaimė.

Informuota, kad prie aukštos įtampos elektros stulpo buvo rastas nepilnametis. Jis gimęs 2005 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paauglys dėl sužalojimų bei daugybinių nubrozdinimų paguldytas į Kauno ligoninę. Aplinkybės aiškinamos.

Kauno AVPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė teigė, kad kol kas turima tik pirminė informacija:

„Kiek man yra žinoma, tuo elektros stulpu galima lipti aukštyn. Tikėtina, kad paauglys, juo lipo, tada krito ir susižalojo.

Jo patirti sužalojimai yra panašūs į tuos, kurie atsiranda krentant. Bet tai yra tik pirminė informacija.“

Įvairių sužalojimų patyrusio paauglio gyvybei pavojaus nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų