REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenės raginimų atsistatydinti dėl neveiklumo gesinant gaisrą Alytuje sulaukusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigia atsakomybę prisiimanti, bet laukianti savo vadovų vertinimo.

Visuomenės raginimų atsistatydinti dėl neveiklumo gesinant gaisrą Alytuje sulaukusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigia atsakomybę prisiimanti, bet laukianti savo vadovų vertinimo.

REKLAMA

„Vertins vadovai“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė politikė, paklausta, ar ketina atsistatydinti.

„Matau, kad reikia prisiimti atsakomybę ir taisyti situaciją. Žmonių parašai rodo, kad situacija yra bloga ir, aišku, kaip ministrė, privalau prisiimti atsakomybę, bet vadovai taip pat turi pateikti įvertinimą. Aš jų įsiklausysiu“, – kalbėjo R. Tamašunienė.

Ji teigė vertinanti žmonių poziciją, bet priminė, kad Vidaus reikalų ministerijai vadovauja vos porą mėnesių.

R. Tamašunienė įsitikinusi, kad padarė viską, ko reikėjo ir kas buvo įmanoma.

Anot jos, reaguota skubiai ir įvykdyti visi Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos prašymai, padėta pasitelkti ekspertus, rengiant gaisro gesinimo strategiją, užtikrinta policijos pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu pasakyti, kad šitoje situacijoje po dviejų mėnesių darbo aš esu labiausiai apie civilinę saugą informuotas žmogus. Tos klaidos, tie sisteminiai trūkumai, kurių, deja, yra tiek savivaldybių lygiu, tiek sąveikaujant su valstybinėmis institucijomis, manau, kad aš nesikratysiu atsakomybės ir pirmiausia tuos likusius šios Vyriausybės metus civilinė sauga taps dideliu prioritetu“, – trečiadienį kalbėjo ministrė.

REKLAMA

Nepasitenkinimas vidaus reikalų ministre kilo po jos apsilankymo sekmadienį gaisravietėje ir sprendimo valstybės lygiu neskelbti ekstremalios situacijos.

Internete pradėti rinkti parašai po peticija dėl vidaus reikalų ministrės atstatydinimo.

„Ekologinė nelaimė Alytuje akivaizdžiai parodė, kad Vyriausybė visiškai neužtikrina savo šalies piliečių saugumo nelaimių atveju, nesugeba suteikti bet kokios realios pagalbos, atvykę į katastrofos vietą šeštą dieną, Vyriausybės atstovai nelabai gaudėsi situacijoje, tik trukdė darbą ir jokios realios pagalbos nepasiūlė, maža to, palikusi Alytaus savivaldybę ir jos merą kapstytis patiems, ministrė dar sugebėjo priekaištauti jam dėl piaro ir išrėžti, kad už visus nuostolius gyventojams ir įmonėms atsakys pati savivaldybė“, – rašoma peticijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, R. Tamašunienė viešai teigė, kad pagalba teikiama, nors realiai visus darbus atliko Alytaus miesto meras.

Šią peticiją trečiadienį buvo pasirašę per 27 tūkst. asmenų.

R. Tamašunienę į Socialdemokratų partijos frakcijos posėdį pakvietęs opozicijos lyderis Julius Sabatauskas neatmetė, kad ministrei gali būti inicijuojama interpeliacija. Diskusijas dėl jos rengimo pranešė pradėję opoziciniai konservatoriai.

„Šiandien ne visi atsakymai mus tenkino, ir iš tikrųjų galima galvoti apie interpeliacijos klausimų rengimą“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė J. Sabatauskas.

Anot jo, gaisras Alytuje išryškino nemažai klaidų, trūkumų.

„Klaidų yra daug, išaiškėja sisteminės klaidos tiek dėl ugniagesių gelbėtojų aprūpinimo, tiek dėl tokių ekstremalių įvykių koordinavimo, ypač kai reikia pasitelkti ir valstybės rezervo resursus“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įsivaizduokime situaciją, kad pusė Alytaus miesto būtų apnuodyti nuodingais dūmais ir taršiomis medžiagomis. Tuomet reikia žmones aprūpinti kvėpavimo saugos priemonėmis, o kai jų atvežama tik 150, tai apie ką galime kalbėti, kai gyventojų mieste yra per 50 tūkstančių“, – sakė parlamentaras.

Jo teigimu, kol kas niekas nekelia klausimo ir apie žalos atlyginimą. 

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

R. Tamašunienė vidaus reikalų ministre tapo rugpjūčio pabaigoje, kai jos atstovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga oficialiai tapo valdančiosios koalicijos nare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų