REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus rajono meras, konservatorius Algirdas Vrubliauskas sako, kad šalinant gaisro padangų perdirbimo gamykloje padarinius, trūksta specialistų patarimų, todėl improvizuojama.

Alytaus rajono meras, konservatorius Algirdas Vrubliauskas sako, kad šalinant gaisro padangų perdirbimo gamykloje padarinius, trūksta specialistų patarimų, todėl improvizuojama.

REKLAMA

„Mes improvizuojam, plaunam su ta vakuumine šluota gatves, žvyrkelius, kad nekiltų dulkės. Dabar su gyventojais grėbsim lapus, dabar organizuojam. Vešime juos į atitinkamas vietas, bet tai yra tam tikras improvizavimas. Aš norėčiau, kad specialistai, valdžios institucijos, komisijos, ministerijos pasakytų, ką gi daryti, ar mes teisingai darom“, – žurnalistams po Aplinkos komiteto posėdžio Seime sakė A. Vrubliauskas.

„Specialistai yra, bet jie nelabai, ką sako“, – pridūrė jis.

Apie plaunamas gatves ir druskingu vandens mišiniu laistomus žvyrkelius gaisro paveiktuose Miklusėnuose bei aplinkinėse rajono gyvenvietėse rajono savivaldybė pranešė antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar susiradau chemijos mokslų daktarą, su juo konsultavausi, bet kad pasiūlytų atsakingos institucijos, su kuo šnekėt... Visi tiesiog tyli arba laukia, paima tyrimus, jų atsakymų nėra, o žmonės laukia, jiems atsakymų dabar reikia. Dėl to tą vakuumą užpildydavo visokie pramanai socialiniuose tinkluose“, – teigia Alytaus rajono meras.

REKLAMA

„Žmonės maitinami gandais ir jie labai susijaudina“, – sako A. Vrubliauskas.

Miklusėnai ir aplinkiniai rajono kaimai yra tos vietos, į kurias nuo pat gaisro pradžios sklido dūmų šleifas, didėjo oro užterštumas sveikatai kenksmingomis medžiagomis.

Anksčiau A. Vrubliauskas teigė, kad nemažai Miklusėnų gyventojų dėl oro taršos išvyko iš savo namų, gyvenvietėje gyvena kiek daugiau nei tūkstantis žmonių.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį. 

Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšino kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Alytuje ir Alytaus rajone dėl gaisro ir jo padarinių paskelbta ekstremali situacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų