REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl įtarimų kyšininkavimu sulaikė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narį socialdemokratą Bronių Kryžių bei du savivaldybės administracijos skyrių vedėjus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl įtarimų kyšininkavimu sulaikė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narį socialdemokratą Bronių Kryžių bei du savivaldybės administracijos skyrių vedėjus.

REKLAMA

Mažeikių rajono savivaldybės meras „tvarkietis“ Vidmantas Macevičius BNS patvirtino, kad sulaikytas tarybos narys, buvęs savivaldybės administracijos vadovas B. Kryžius, savivaldybės Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė bei Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa.

STT skelbia jiems pareiškusi įtarimus dėl didelės vertės kyšių priėmimo.

Įtariama, kad B. Kryžiui anksčiau einant savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas galėjo būti neskaidriai vykdyti viešieji pirkimai. 

STT duomenimis, savivaldybėje organizuojant ir vykdant kai kuriuos viešuosius pirkimus iš anksto susitarus iš pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovų galėjo būti priimti kyšiai už tai, kad šioms įmonėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti pirkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat sulaikyti keturi privačių įmonių atstovai. Jiems pareikšti įtarimai dėl savivaldybės darbuotojų papirkimo.

Įtariamųjų darbo vietose ir namuose buvo atliktos kratos.

Lietuvos socialdemokratų partijos komunikacijos vadovas Justinas Argustas BNS nurodė, kad B. Kryžiaus narystė stabdoma.

REKLAMA

„Kryžiaus narystė partijoje yra stabdoma skyriaus prezidiumo sprendimu – partijos vardu jis veikti nebegali. Pareigūnų pareikšti įtarimai garbės nei jam, nei partijai nedaro. Pasitikime teisėsauga, ikiteisminis tyrimas atsakys į visus klausimus“, – teigė jis.

Mažeikių meras V. Macevičius BNS sakė nežinantis, kurie pirkimai pateko į teisėsaugos akiratį.

„Manau, kad STT taip pat turėtų pakviesti darbuotojus iš viešųjų pirkimų skyriaus – ar liudininkais, ar kitaip. Kokie tie pirkimai – nežinau, jų yra dešimtys, bet tai yra buvę epizodai. Mes taip pat esame darę viešųjų pirkimų auditą, klausimai yra kilę tarybos nariams dėl pirkimų, dėl darbų vykdytų, kur vykdė, kur nevykdė“, – sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Jo žiniomis, A. Žiulpa šiuo metu atostogauja.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

B. Kryžius buvo ilgametis Mažeikių savivaldybės administracijos direktorius – šias pareigas jis ėjo nuo 2003 metų iki šiemet balandžio, kai po rinkimų pasikeitė savivaldybės tarybos sudėtis ir socialdemokratai liko opozicijoje.

B. Kryžius nuo 1995 metų renkamas į Mažeikių rajono tarybą, yra dirbęs mero pavaduotoju, 1997–2000 metais buvo rajono meru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų