REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė uždrausti prekybininkams viešai eksponuoti tabaką ir jo gaminius. Sprendimas priimtas bendru sutarimu.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė uždrausti prekybininkams viešai eksponuoti tabaką ir jo gaminius. Sprendimas priimtas bendru sutarimu.

REKLAMA

Kad draudimas įsigaliotų, projektas turės pereiti pateikimo, svarstymo ir priėmimo stadijas Seime.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo draudimui iš esmės pritarti, tačiau jį atidėti dvejiems metams. Be to, pasak ministerijos, Europos Komisija turėtų įvertinti, ar siūlomas draudimas nesukuria kliūčių laisvai prekybai.

Draudimą įregistravęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga siūlo, kad jis įsigaliotų 2020-ųjų gegužės 1 dieną. Anot Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, laikotarpis, per kurį įmonės turėtų prisitaikyti prie naujo reguliavimo, yra itin trumpas, todėl siūloma, jog jis įsigaliotų 2022-ųjų gegužę.

Aurelijus Veryga Vyriausybės posėdyje sutiko, kad turi būti pereinamasis laikotarpis.

„Bet suteikti dviejų metų terminą, nėra logiška“, – mano A. Veryga.

Jo nuomone, Sveikatos apsaugos ministerijos siūlomas terminas iki 2020 m. yra pakankamas.

„Mes per dažnai priimame sprendimus, kuriuos reikia įgyvendinti per kelis mėnesius ar vakar dieną. Toks lengvas chaosėlis gaunasi“, – kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras pritarė, kad nauja tvarka įsigaliotų nuo 2022 m.

Draudimas paveiktų ir elektronines cigaretes bei vadinamąjį „heat-not-burn“ tipo tabaką, kurį Lietuvoje prekės ženklu IQOS platina JAV tabako kompanija „Philip Morris International“.

REKLAMA

„Philip Morris Baltic“ siūlo netaikyti apribojimų bedūmiams tabako produktams.

A. Veryga yra sakęs, kad draudimas turėtų sumažinti tabako prieinamumą ir rūkymo patrauklumą tarp jaunimo. 

A. Verygos parengtas Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimo projektas siūlo uždrausti viešai pardavimo vietose eksponuoti (demonstruoti) tabako gaminius, su jais susijusius gaminius ir įrenginius, skirtus šiems gaminiams vartoti, paliekant galimybę tokius gaminius eksponuoti tik specializuotose tabako gaminių parduotuvėse arba parduotuvių tabako gaminių skyriuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų