REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva ir Japonija dvišaliame verslo forume Tokijuje pasirašė du bendradarbiavimo memorandumus energetikos ir informacinių technologijų (IT) srityse, trečiadienį pranešė Lietuvos Prezidentūra. 

Lietuva ir Japonija dvišaliame verslo forume Tokijuje pasirašė du bendradarbiavimo memorandumus energetikos ir informacinių technologijų (IT) srityse, trečiadienį pranešė Lietuvos Prezidentūra. 

REKLAMA

Energetikos memorandume numatytas energetinio saugumo ir energijos šaltinių bei tiekimo diversifikavimo skatinimas, elektros tiekimo saugumo didinimas, tolesnis bendradarbiavimas dėl branduolinių elektrinių eksploatavimo nutraukimo ir išmontavimo.

Šalys taip pat ketina keistis gerąja praktika vykdydamos projektus suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo, prekybos bei atsinaujinančios energijos srityse. Dokumente numatytas ir paramos teikimas Baltijos šalių sinchronizavimo su Europa projekto įgyvendinimui. 

Japonijoje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad šio memorandumo pasirašymas atvers galimybių pritraukti investicijų į energetikos infrastruktūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Žengsime dar vieną žingsnį efektyvaus energijos panaudojimo, inovatyvaus energijos saugojimo ir kaupimo link, taip pat dalydamiesi patirtimi plėtosime žaliosios energijos gamybą ir panaudojimą siekdami mažinti poveikį klimato kaitai“, – pranešime cituojamas G. Nausėda. 

REKLAMA

Energetikos memorandumą pasirašė Lietuvos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ir Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Isshu Sugawara (Išu Sugavara). 

Informacinių technologijų memorandumo tikslai – dalytis informacija analizuojant potencialias IT rinkas, stiprinant prekybos misijas, institucijų bendradarbiavimą, ekonominių santykių tarp Lietuvos ir Japonijos plėtrą.

Verslo forumo atidarymo kalboje prezidentas G. Nausėda pažymėjo, kad Lietuvos ir Japonijos prekybiniai santykiai įgauna pagreitį, o Japonijoje jaučiamas itin didelis susidomėjimas Lietuvos rinka. 

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas akcentavo palankią Lietuvos verslo aplinką, išvystytą IT sektorių, logistinę infrastruktūrą, talentų fondą ir pakvietė Japonijos kompanijas kurtis bei plėsti veiklą mūsų šalyje.

„Kalbėdamas apie Japonijos įmonėms perspektyviausius sektorius Lietuvoje, turiu paminėti IRT, gyvybės mokslus ir gamybos pramonę. Mūsų šalis jau sieja produktyvi partnerystė mokslo, technologijų ir inovacijų srityse“, – savo kalboje teigė prezidentas. 

G. Nausėda susitiko su Japonijos verslo federacijos atstovais „Keidanren“, Japonijos kompanijų „Hitachi“, „Toshiba“, „Tepco“ atstovais. Kompanijos pakviestos apsvarstyti konkrečias investavimo galimybes energetikos ir transporto infrastruktūros srityse Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų