REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Klaipėdoje vandalai suniokojo vasaros sezonui poilsiautojams skirtą turtą (nuotr. facebook.com)

Klaipėdoje praėjusią naktį Melnragės I-jame paplūdimyje siautėjo vandalai. Jų taikiniu tapo ne sezono metu čia laikomas paplūdimiams skirtas inventorius.

4

Klaipėdoje praėjusią naktį Melnragės I-jame paplūdimyje siautėjo vandalai. Jų taikiniu tapo ne sezono metu čia laikomas paplūdimiams skirtas inventorius.

REKLAMA

Per šį išpuolį buvo sugadintos kelios persirengimo kabinos, išdaužtas gelbėjimo posto langas, išlaužtos durys. Kiek padaryta nuostolių, kol kas nėra aišku.

Apie šį išpuolį savo „Facebook“ paskyroje paskelbė turto savininkai biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ atstovai: „Gal kas nors pastebėjote, kaip buvo naikinamas turtas Melnragės paplūdimyje?“

Internautai iškart pasmerkė tokį vandalų išpuolį. Visi puikiai supranta, kad šis turtas skirtas tiems patiems žmonėms.

Samdys apsaugą

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tv3.lt pasakojo, kad jau tapo įprasta žiemą paplūdimio inventorių pervežti į Melnragės I-ąjį paplūdimį.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiemos laiku, pirmos Melnragės paplūdimyje laikome paplūdimio inventorių – gelbėjimo postus, persirengimo kabinas, suoliukus. Sveiku protu nesuvokiama, kodėl reikėjo taip pasielgti.

REKLAMA

Šiandien iš ryto darbuotojai pastebėjo, kad daug kas išlaužyta, sudaužyta. Vakar ryte dar viskas buvo gerai. Tikėtina, kad vandalai siautėjo arba vakar dieną, arba praėjusią naktį“, – pasakojo A. Siakki.

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovas pridūrė, kad per šį išpuolį niekas nebuvo pavogta: „Ten nėra ką vogti. Grynai vandalai pasidarbavo. Žinojo, kad čia suvežtas inventorius ir nusprendė jį sulaužyti. Nuostoliai dar skaičiuojami, bet jau nusprendėme samdyti apsaugą. Kai ką bandysime tvarkytis patys.“

Anksčiau, anot A. Siakki, vandalų taikiniu tapdavo pavienis paplūdimiuose esantis inventorius, bet tokio išpuolio dar nėra pasitaikę.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku pasakyti, kokie žmonės galėjo taip pasielgti. Juk čia viskas yra tiems patiems žmonėms. Ir tiems, kurie laužo, kad vasarą būtų patogu ilsėtis... Viskas jiems padaryta“, – apgailestavo A. Siakki.

Sugadino tris kameras

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė teigė, kad kol kas į policiją dėl paplūdimyje sugadinto turto niekas nesikreipė. Tiesa, keli vandalizmo atvejai buvo užfiksuoti visai neseniai.

„Praeitą savaitę buvo atvejis, kai buvo sugadintos trys mieste esančios vaizdo stebėjimo kameros. Buvo nutraukti laidai. Nuostoliai siekė beveik 7 tūkst. eurų.

Taip pat praėjusį savaitgalį turėjome tokį atvejį, kai pietinėje miesto dalyje buvo piešiami grafičiai. Žmonės pastebėjo ir pranešė, o atvykę pareigūnai iškart sulaikė du asmenis. Jie turės atlyginti nuostolius“, – pasakojo A. Grauslienė.

Vandalizmo atvejais itin svarbi aplinkinių reakcija. Jei policija iškart sulaukia signalo, tai labai padeda reaguoti iškart bei yra lengviau sulaikyti įtariamuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų