REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Situacija gaisravietėje gerėja, dūmų joje beveik nematyti, antradienį pranešė Alytaus miesto savivaldybė.

Situacija gaisravietėje gerėja, dūmų joje beveik nematyti, antradienį pranešė Alytaus miesto savivaldybė.

REKLAMA

„Situacija gaisravietėje gerėja. Šįryt pakėlus droną dūmų gaisro vietoje jau beveik nebematyti. Naktį iš Naujosios Akmenės buvo atvežta speciali technika, kuri padės ugniagesiams gelbėtojams vykdyti gaisro gesinimo darbus. Netrukus į gaisravietę turėtų būti atvežta ir dar viena rezervinė technika“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Alytaus valdžia taip pat skelbia atšaukusi draudimą vykdyti veiklą aplink gaisravietę esančioms įmonėms bei įvažiuoti į Pramonės rajoną, tačiau rekomendacija nevykdyti įmonėms veiklos išlieka.

„Ekstremalių situacijų komisija atšaukė draudimą įvažiuoti į Pramonės rajoną bei rekomenduoja nevykdyti veiklos šiauriniame Pramonės rajone esančiose įmonėse. Esant būtinybei, šioje teritorijoje darbdaviai privalo aprūpinti savo darbuotojus kvėpavimo takus nuo cheminės taršos apsaugančiomis priemonėmis“, – rašome savivaldybės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Alytuje vis dar pakoreguotas ugdymo procesas – bendrojo ugdymo mokyklose, Alytaus profesinio rengimo centre ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filiale vyksta tik neformaliojo švietimo pamokos.

REKLAMA

Anot savivaldybės, tėvai turi galimybę pasirinkti – leisti vaikus į mokyklą ar ne. Vaikų darželiuose, Alytaus muzikos mokykloje, Alytaus dailės mokykloje ir Alytaus jaunimo centre ugdymo procesas bus vykdomas, tačiau tėvams suteikiama teisė pasirinkti – leisti vaikus į įstaigas ar ne.

Už vaikų nelankytą dieną mokėti nereikės.

Savivaldybės pranešime taip pat teigiama, kad į medikus nė vienas alytiškis dėl apsinuodijimo kietosiomis dalelėmis nesikreipė.

Be kita ko, savivaldybė teigia kol kas negalinti pasakyti, kada į Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centrą grįš iš ten praėjusią savaitę dėl gaisro evakuoti ligoniai.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšina kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų