REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis išdavė valdančiąją koaliciją, kai antradienį palaikė iniciatyvą šaukti neeilinį Seimo posėdį dėl parlamento vadovo Viktoro Pranckiečio atleidimo.

Pasak R. Karbauskio, valdančioji dauguma buvo nusiteikusi iki rudens pabaigos laukti R. Žemaitaičio pasitraukimo iš Seimo vicepirmininko pareigų, tačiau po tvarkiečių lyderio poelgio jis raginamas atsistatydinti nedelsiant, arba bus atleistas slaptu balsavimu.

„Bet kokiu atveju yra koalicijos sprendimas, kad jis negali būti vicepirmininku“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

„Bus pateikti parašai dėl atstatydinimo, jeigu jis neatsistatydins pats“, – pridūrė jis.

Pasak valstiečių lyderio, R. Žemaitaitis Seimo valdyboje palaikydamas siūlymą sušaukti neelinį plenarinį posėdį dėl V. Pranckiečio atleidimo „pasirinko, su kuo veikti kartu, tai yra opozicija, veikti prieš valdančiąją daugumą“.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsuodamas valdyboje, be abejonės, jis išdavė (valdančiąją koaliciją)“, – kalbėjo R. Karbauskis.

R. Žemaitaitis Seimo vicepirmininku išrinktas praėjusių metų rugsėjį, kai tvarkiečių frakcija pasitraukė iš opozicijos ir pasirašė bendradarbiavimo sutartį su valdančiaisiais. Šių metų liepą partija „Tvarka ir teisingumas“ tapo valdančiosios koalicijos nare.

REKLAMA

Tačiau rugsėjo pradžioje nebeliko jos frakcijos Seime, nes didžioji dalis parlamento tvarkiečių sukūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“, vadovaujamą Vytauto Kamblevičiaus. Dabar ši frakcija siekia R. Žemaitaičio pasitraukimo iš vicepirmininkų.

R. Žemaitaitis pareiškė, kad negali pasitraukti be savo partijos tarybos palaiminimo, o tarybos posėdis vyks lapkritį.

„Vakar kalbėjau su Ramūnu (Karbauskiu) ryte, (...) tai Ramūnas man pasakė, kad jį spaudžia Kamblevičius, kad aš užleisčiau postą naujai frakcijai, (...) nes toks yra jų susitarimas“, – žurnalistams sakė tvarkiečių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai aš Ramūnui pasakiau, kad yra pasirašytas tarppartinis susitarimas (dėl koalicijos), tai kol aš negaunu partijos sprendimo ar pritarimo, tai panašu, kad tokio dalyko negali būti“, – pridūrė jis. 

Iniciatyva antradienį atleisti V. Pranckietį iš Seimo pirmininkų žlugo balsavime dalyvavus tik vienuolikai parlamentarų.

Valdantieji iš viso boikotavo V. Pranckiečio klausimu jo paties iniciatyva sušauktą nenumatytą Seimo posėdį, ginčydami jo teisėtumą. Dėl to kreiptasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Balsavimą dėl V. Pranckiečio valdantieji planavo surengti ketvirtadienį, tikėdamiesi surinkti atstatydinimui reikiamą 71 balsą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų