REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Vygaudas Ušackas Karolis Kavolėlis/Fotobankas nuotr.

Avariją sukėlęs Vygaudo Ušacko brolis Eugenijus buvo neblaivus, tai patvirtino kraujo tyrimų rezultatai. V. Ušackas sako, kad apie šiuos tyrimų rezultatus kol kas nieko nežino, todėl nekomentuoja.

Avariją sukėlęs Vygaudo Ušacko brolis Eugenijus buvo neblaivus, tai patvirtino kraujo tyrimų rezultatai. V. Ušackas sako, kad apie šiuos tyrimų rezultatus kol kas nieko nežino, todėl nekomentuoja.

REKLAMA

„Informacijos apie brolio kraujo tyrimo rezultatus nesu gavęs ir kol negavau, nieko nekomentuosiu", – sakė V. Ušackas.

Jis kalbėjo, kad kol kas nenori apie situaciją kalbėti daugiau nematęs medikų išvadų.

Vilniaus apskrities VRK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja tv3.lt patvirtino, kad V. Ušacko brolio kraujyje rasta 1,32 prom. alkoholio.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad asmuo, kuris vairavo transporto priemonę neblaivus ir sukėlė eismo įvykį, kurio metu žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Žuvo motina

Tragiška avarija įvyko trečiadienį, per ją žuvo keleivio vietoje sėdėjusi V. Ušacko mama. Netrukus po avarijos trečiadienį policija pranešė, kad E. Ušackui užfiksuotas 1,28 prom. girtumas. Tačiau V. Ušackas kiek vėliau stebėjosi, kaip tai gali būti tiesa, jei brolis buvo be sąmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Man keista. Važiuoju su [policija] kalbėti. Bet kuriuo atveju, nereikia būti gydytoju – jeigu žmogus yra ne sąmonės, tai tik paėmus kraują galima nustatyti. Tai man tas yra keista“, – tuomet sakė V. Ušackas.

REKLAMA

Po to policijos pareigūnai paaiškino, kaip tikrinamas vairuotojų blaivumas: jų prašoma pūsti į alkotesterį, jei užfiksuojamas girtumas – ir dukart. Šiuo atveju galėjo būti, kad vairuotojas į alkotesterį pūtė vieną kartą, bet antrą kartą pūsti nebegalėjo, nes prarado sąmonę.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad trečiadienį Ukmergėje „Honda“ automobilio vairuotojas rėžėsi į medį, o kartu su juo važiavusi keleivė žuvo. Trečiadienį, netrukus po įvykio, V. Ušackas portalui tv3.lt patvirtino, kad tragiškos nelaimės metu žuvo jo motina, o automobilį vairavo brolis Eugenijus.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, vairavo mano brolis, motina žuvo“, – portalui tv3.lt sakė V. Ušackas.

Iš karto po avarijos E. Ušackas išgabentas į ligoninę dėl daugybinių traumų. Anot V. Ušacko, brolis buvo gydomas Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Lazdynuose reanimacijoje. Paklaustas, ar brolis atgavo sąmonę, V. Ušackas sakė „pusiau“. Iki nelaimės E. Ušackas buvo stipriai peršalęs, gėrė vaistus.

Pranešta, kad S. Daukanto g. prie garažų automobilis „Honda CRV“, vairuojamas 1956 m. gimusio E. Ušacko, rėžėsi į medį, vairuotojas galėjo būti prispaustas.

Į įvykio vietą skubiai atvyko policijos pareigūnai, medikai bei ugniagesiai.  Visgi, moters gyvybės (gim. 1932 m.) medikams išgelbėti nepavyko, jai konstatuota mirtis. Tragedija įvyko prieš planuojamą švęsti garbaus amžiaus pedagogės gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrui smarkiai sužalotas veidas, jis išgabentas į ligoninę.  Įvykis tiriamas.

V. Ušackas – profesionalus politikas

Portalas tv3.lt primena, V. Ušackas diplomatu dirbo nuo 1991 metų, 2008–2010 metais buvo Lietuvos užsienio reikalų ministru.

Jis yra vadovavęs Lietuvos ambasadoms JAV ir Britanijoje, ES diplomatinėms misijoms Afganistane ir Rusijoje.

V. Ušackas bandė sėkmę pastaruosiuose Lietuvos prezidento rinkimuose. Jis dalyvavo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirminiuose kandidato į prezidentus rinkimuose, tačiau juose pralaimėjo buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei.

Šį rugsėjį V. Ušackas paskelbė pasitraukiantis iš politikos.

V. Ušacko motina Laima Ušackienė ilgus metus dirbo mokytoja. L. Ušackienė, be tiesioginio mokytojos darbo, turėjo ir daugybę visuomeninių pareigų, buvo profesinės sąjungos pirmininkė. Moteris kilo iš Obelių, su V. Ušacko tėvu susipažino Ukmergėje.

REKLAMA

Ukmergiškė Laimutė Ušackienė ir anykštėnas Raimundas Ušackai, didžiąją gyvenimo dalį gyvenę ir dirbę Skuode, 1985 metais atsikėlė gyventi į Ukmergę. L. Ušackienė dar dešimtmetį dirbo pradinių klasių mokytoja dabartinėje Jono Basanavičiaus gimnazijoje, o R. Ušackas – metalo konstrukcijų gamyklos vadovu.

Poros vaikai jau buvo palikę tėvų namus, dirbo ir siekė karjeros, patys augino vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų