REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po trejų metų laukimo šiemet ugniagesiai gelbėtojai pradėti skiepyti nuo erkinio encefalito, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Po trejų metų laukimo šiemet ugniagesiai gelbėtojai pradėti skiepyti nuo erkinio encefalito, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak PAGD Teisės ir personalo skyriaus vedėjo Igorio Ponomariovo, departamentas šiais metais įsigijo 3343 vienetų skiepų nuo erkinio encefalito. Šiais metais pirmu ir antruoju skiepu planuojama paskiepyti 1750 ugniagesių, kurie atlieka gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbus.

REKLAMA

I. Ponomariovo teigimu, iki 2020 metų birželio bus paskiepyti visi 3017 ugniagesių gelbėtojų, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros ir Pajėgų valdymo skyriaus pareigūnai, atliekantys gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbus. 

Pasak Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininko Sauliaus Džiauto, paskiepyti visus pareigūnus nuo erkinio encefalito prašoma jau trejus metus, bet to pasiekti vis nepavyksta.

„Šitie vadovai nesusitvarkė su tuo, kas buvo pažadėta – kad visi bus paskiepyti. Pavasarį reikėjo tai padaryti, ir nuo pavasario iki dabar nesugebėta paskiepyti visų pareigūnų, tai yra paprasčiausias aplaidumas ar administravimo nebuvimas“, – BNS sakė S. Džiautas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, ugniagesiai, dirbantys Garliavoje, Kaišiadoryse ir Kybartuose, dar nėra paskiepyti. 

„Kitur vyksta tie skiepai, bet daugiausia atsilieka Kauno valdyba. Gal keturis kartus skambinau ugniagesių departamento laikinajam direktoriui, bet man jau atsibodo skambinėti ir prašyti, kad jis paveiktų Kauno vadą. Paprasčiausiai laukėme naujo direktoriaus skyrimo, kad jis bent jau išspręstų šitą problemą. Galų gale sulaukėme“, – kalbėjo S. Džiautas.

Pasak jo, nuo erkinio encefalito pernai mirė Plungės ugniagesys. Dar vienas ugniagesys Trakuose šiuo metu gydomas, tačiau profsąjungos pirmininko teigimu, nėra aišku, ar jis pajėgs likti statutiniu pareigūnu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavasarį miškų ir žolių gaisrų atvejai – labai dažnas reiškinys. Šiuo metų laiku suaktyvėja ir erkės. 

„Kai brendi per žoles, erkė nesirenka, ką kąsti. Ta rizika yra ir ji visada bus. Jeigu jau yra tokie teisės aktai, tai darbdavys privalo pasirūpinti. Mes neišradinėjame naujo dviračio, reikalaujame to, ką privalo darbdavys“, – sakė S. Džiautas. 

Šią savaitę Vyriausybė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovo paskyrė teisininką Saulių Greičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų