REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virginijus Sinkevičius po ilgos dienos grįžęs į viešbutį čia jo laukusiems žurnalistams pareiškė, kad yra pavargęs ir pasiilgęs šeimos, bet buvo patenkintas prieš kelias valandas vykusiais klausymais Europos Parlamente. 

Virginijus Sinkevičius po ilgos dienos grįžęs į viešbutį čia jo laukusiems žurnalistams pareiškė, kad yra pavargęs ir pasiilgęs šeimos, bet buvo patenkintas prieš kelias valandas vykusiais klausymais Europos Parlamente. 

REKLAMA

Jis sakė, kad sunku buvo įsivaizduoti iš anksto kokia bus procedūra. „Ėjau pirmą kartą ir parlamentarai buvo laisvi paklausti bet kokio klausimo. Galėjo būti labai netikėtų ir buvo netikėtų klausimų, kur reikėjo gerai pagalvoti, nes ėjo ir vertimas. Visgi procedūra buvo žinoma, mes tam ruošėmės nuosekliai, ypatingai dėl laiko suvaržyto kalbėjimo, nes per dvi minutes išdėstyti mintį labai aiškiai ir konkrečiai parlamentarams ir dar anglų kalba buvo iššūkis“, – sakė V. Sinkevičius. 

Paklaustas, kas toliau, politikas aiškino, kad kol kas dar nėra jokio patvirtinto rezultato, todėl jis norėtų jo sulaukti ir tada plačiau apie tai kalbėti. 

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Sinkevičiaus, po klausymų jis sulaukė daugelio parlamentarų sveikinimų, tai buvo malonu. 

„Kol kas jaučiuosi pavargęs ir šiandien gerai miegosiu“, – paklaustas ar jaučiasi išlaikęs egzaminą sakė politikas. Kalbėdamas apie klausimus jis sakė, kad labai netikėtas klausimas buvo susijęs su jodu.

REKLAMA

„Aš truputį žinau tą apibrėžimą (nonthermal, kalbant apie radiacijos poveikį), bet jis nėra net mano portfelio pagrindinis darbas. Aš priėmiau visus klausimus labai rimtai, manau, kad tai mano demokratinis legitimumas ateina per parlamentarus. Jie yra išrinkti, aš esu išrinktas Lietuvoje. Jei būsiu patvirtintas būsiu paskirtas, todėl ši procedūra buvo be galo rimta ir kiekvienas klausimas svarbus“, – tikino būsimas eurokomisaras. 

Jis aiškino, kad jei bus patvirtintas sieks formuoti stiprų kabinetą, nes stipri komanda – labai svarbu. V. Sinkevičius atskleidė, kad buvo moralinio europarlamentarų iš Lietuvos palaikymo, jis matė ir viešų pasisakymų, išsakytas nuomones.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikiu ir esu dėkingas kiekvienam, kuris paminėjo geru žodžiu net ir tiems, kurie neleido atsipalaiduoti“, – šypsodamasis sakė V. Sinkevičius. 

Politikas atskleidė, kad sulaukė paramos iš Aušros Maldeikienės. „Ji sakė, kad aš tavimi tikiu. Net ir šiandien ryte susirašėme. Ji buvo tas žmogus, kuris nuoširdžiai reiškė paramą. Tikėjimas visada yra svarbu. Ateiti į tą salę su pakirstu pasitikėjimu ir su tvirtu tikėjimu yra didelis skirtumas. Tai ir psichologinis momentas“, – sakė V. Sinkevičius, prasitaręs, kad sulaukė ir vertingų dabartinio eurokomisaro iš Lietuvos Vytenio Andriukaičio patarimų ir paramos. 

Praėjus porai valandų po klausymų pabaigos pasirodė neoficiali informacija, kad absoliuti dauguma dviejų komitetų narių, klausinėjusių kandidatą į eurokomisarus. išskyrus euroskeptikus, pritarė V. Sinkevičiaus kandidatūrai. Oficialiai tai bus patvirtinta tik po geros savaitės. 

Ketvirtadienio popietę Briuselyje vykę klausymai truko apie dvi su puse valandos, per jas europarlamentarai uždavė 25 klausimus, susijusių su jam siūloma sritimi – aplinka ir vandenynais. Europos Parlamentas dėl kandidatų į komisarus ketina balsuoti spalio 23 dieną Strasbūre. Jei bus patvirtintas, 28 metų V. Sinkevičius taps jauniausiu eurokomisaru bendrijos istorijoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų