REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos prokuroras Aivaras Velutis dėl tarnybinio pažeidimo pažemintas pareigose, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra. 

Klaipėdos prokuroras Aivaras Velutis dėl tarnybinio pažeidimo pažemintas pareigose, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra. 

REKLAMA

A. Velutis, būdamas Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru ir žinodamas prokurorui keliamus reikalavimus, (...) sistemingai teikė tam tikriems suinteresuotiems asmenims kvalifikuotas teisines konsultacijas naudodamasis specifinėmis profesinėmis žiniomis ir tokiu savo elgesiu padarė šiurkštų tarnybinį pažeidimą“, – teigiama prokuratūros išplatintame pranešime.

Pranešime akcentuojama, kad A. Velutis tokiu būdu pažemino prokuroro vardą, pakirto pasitikėjimą teisingumo vykdymu Lietuvoje ir diskreditavo prokuratūros, kaip valstybės institucijos autoritetą.

Sprendimą skirti tarnybinę nuobaudą priėmė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Šis sprendimas priimtas gavus Vidaus tyrimų skyriuje atlikto tarnybinio patikrinimo išvadą bei teikimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybinis patikrinimas pradėtas šių metų balandį, gavus duomenų apie jo veiksmus. 

„A. Velučio veiksmai bei padarytas pažeidimas nesuderinami su jo einamomis pareigomis ir funkcijomis minėtame skyriuje“, – rašoma prokuratūros pranešime. 

REKLAMA

Kol kas neaišku, į kokias žemesnes pareigas bus skiriamas prokuroras. 

„Asmuo supažindinamas su įsakymu ir jam pateikiamos laisvos darbo vietos, šiuo atveju tai buvo apylinkės prokuroro darbo vieta Visagine“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Ji teigė, kad asmuo taip pat informuojamas, jog gali būti įsteigta darbo vieta arčiau jo gyvenamosios vietos.

„Jeigu asmuo nesutinka, tai tokia darbo vieta bus įsteigta, (...) jeigu pažeminimas pareigose, tai jis turėtų tapti apylinkės (vietoje apygardos – BNS) prokuroru“, – kalbėjo E. Martinonienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų