REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) greičiausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, sako žemės ūkio ministras Andrius Palionis, teigiantis, kad pats turėtų likti dirbti sostinėje.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) greičiausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, sako žemės ūkio ministras Andrius Palionis, teigiantis, kad pats turėtų likti dirbti sostinėje.

REKLAMA

Pasak jo, galutinai į perkėlimo klausimus atsakys darbo grupė, šiuo metu vertinanti ministerijos informacijos srautus, skyrių bendradarbiavimą ir ryšius su pavaldžiomis įstaigomis. 

„Yra tokia bendra pozicija priimta, suderinta ir su premjeru, kad politiką formuojantys skyriai, kurie vykdo derybas ir dėl naujo finansinio laikotarpio, ir kurie administruoja paramos visas lėšas, turėtų išlikti Vilniuje. Kiti skyriai gal turėtų kraustytis į Kauną“, – Žinių radijui sakė A. Palionis.  

„Darbo grupės užduotis būtų tokia, kad bent jau tie skyriai, kurie bus Kaune, nedubliuotų darbo Vilniuje (...) Darbo grupė patvirtinta iki lapkričio 30 dienos, bet manau, kad tas darbas bus atliktas žymiai greičiau“, – aiškino ministras. 

REKLAMA
REKLAMA

A. Palionis, kuris yra ir Seimo narys, teigė, kad pats turėtų likti dirbti sostinėje. 

„Na, jeigu politiką formuojanti dalis bus Vilniuje, tai turėtų ministras likti Vilniuje“, – sakė jis. 

REKLAMA

Žemės ūkio viceministrui Petrui Narkevičiui trečiadienį Seime pasisakius, kad ministerija į Kauną nebus keliama ir jis išsakantis būtent „ministerijos poziciją“, ministras A. Palionis sakė, kad jo pavaduotojas „išsireiškė ne taip visiškai tiksliai“. 

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pakartojo, kad ministerija bus perkelta į Kauną, o priešingą poziciją pristatęs P. Narkevičius nesuvokia savo pareigų.

„Tai yra Vyriausybės sprendimas ir jis privalo būti vykdomas“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį pareiškė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio ministerija BNS šią savaitę pranešė, kad jau sudaryta dar viena darbo grupė, kuri galutinai pasakytų, ar verta į Kauną kelti ministeriją. Ją sudaro 7 ministerijos atstovai (2 iš jų – profsąjungos nariai). 

BNS žiniomis, rugsėjo viduryje svarstyta galimybė perkelti 40 ministerijos darbo vietų į Kauną, iki 20 – į Alytų, iki 30 – į Panevėžį ir iki 20 į Šiaulius. Šiuo metu ministerijoje yra apie 220 darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų