REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento narys Stasys Jakeliūnas likus vos dienai iki Virginijaus Sinkevičiaus klausymų EP komisijose dūrė jam į nugarą. Tiesa, šis dūris neliko nepastebėtas Aušros Maldeikienės, ji S. Jakeliūną demaskavo ir pavadino „absoliučiu melagiu“. 

Europos Parlamento narys Stasys Jakeliūnas likus vos dienai iki Virginijaus Sinkevičiaus klausymų EP komisijose dūrė jam į nugarą. Tiesa, šis dūris neliko nepastebėtas Aušros Maldeikienės, ji S. Jakeliūną demaskavo ir pavadino „absoliučiu melagiu“. 

REKLAMA

S. Jakeliūnas trečiadienį parašė laišką Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen prašydamas jį išklausyti ir atmesti V. Sinkevičiaus kandidatūrą į EK narius, rašo delfi.lt.  

S. Jakeliūnas ne pirmą kartą tikina, kad V. Sinkevičiaus moralė – abejotina, tai jis grindžia jo nenoru padėti spręsti seksualinį skandalą, kuris buvo įsukęs konservatorių Mykolą Majauską.

Vienas pagrindinių S. Jakeliūno argumentų – V. Sinkevičiaus nenoras ar negalėjimas imtis veiksmų kilus „Me Too“ skandalui Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

S. Jakeliūnas pyksta, kad, kai Mykolas Majauskas buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, V. Sinkevičius, esą žinojo realią situaciją ir nepadarė visko, ką galėjo. Šią situaciją S. Jakeliūnas ir aprašė laiške EK pirmininkei, nors europarlamentas  Bronius Ropė žurnalistams sakė, kad ši informacija EK pirmininkei ir bent daliai žaliųjų frakcijos narių EP nebuvo naujiena, tai S. Jakeliūnas esą yra sakęs jau anksčiau. 

REKLAMA

S. Jakeliūnas savo „Facebook“ paskyroje likus dienai iki V. Sinkevičiaus klausymų taip pat rašė:

„Pastaruosius porą mėnesių, kai viešai išreiškiau nepritarimą Lietuvos deleguotam kandidatui į Europos Komisiją, patiriu dvilypį jausmą – nors mano pozicija nebuvo nei nauja, nei skyrėsi nuo dar birželio pradžioje išgirsto kategoriško neigiamo V. Sinkevičiaus vertinimo LVŽS frakcijoje, tačiau dabar gana daug lietuviškos politikos atstovų bando viešai pasmerkti mano nuomonę ar kitaip moralizuoti.

Neva laikytis nuoseklios vertybinės pozicijos ir reikalauti adekvataus profesionalumo lygio yra kažkoks lietuviškoje politikoje nepriimtinas reiškinys. Ar tai nėra pats liūdniausias lietuviškosios realpolitik pavyzdys?“, – savo sekėjams socialinėje medijoje aiškino politikas. 

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, nebyli neliko ir kita europarlamentarė Aušra Maldeikienė, ji reagavo į kolegos laišką ir savo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad S. Jakeliūnas yra „absoliutus melagis“.

Politikė aiškina taip pat parašiusi viešą laišką U. von der Leyen, kuriame atskleidžia S. Jakeliūno melus. A. Maldeikienė savo laiške rašo, kad tokie jos kolegos veiksmai yra „ne tik virš politinio, bet ir virš bendro padorumo ribų“.

Europarlamentarė savo poziciją paaiškino taip: „Liudiju, jog ponas Stasys Jakeliūnas yra absoliutus melagis. Ne Virginijus Sinkevičius, o aš jam daviau tos merginos, kurią jis mini savo insinuacijose dėl esą buvusio seksualinio priekabiavimo, telefoną. Ta mergina Sinkevičiaus nė akyse nėra mačiusi. Ir tai Jakeliūnas tą merginą spaudė ir beveik jai grasino, kad ji liudytų. Būtent todėl vėliau aš su p. Jakeliūnu nutraukiu bet kokius santykius.Tas žmogus, manyčiau, vedinas aklo pavydo jaunam ir labai talentingam žmogui ir kvailoko įsitikinimo, jog esąs pašauktas didiems darbams, tiesiog bando sumenkinti kitus ir taip iškilti. Apgailėtina, primityvi ir lėkšta siela.O atrodė panašus į padorų. Savo laišką, kurį išplatinau visiems, įskaitant ir paskirtąją Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen , kurie susiję su šiuo klausimu, pridedu žemiau“, – teigė politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad S. Jakeliūnas prieš kelias savaites pristatydamas savo biurą Vilniuje sakė, kad jam kliūva ne tik V. Sinkevičiaus daryti sprendimai, galimas kompetencijos stygius, bet ir kandidato moralė, kuria jis abejoja. To, pasak politiko, užtenka, kad jis ragintų balsuoti prieš šį žmogų. 

„V. Sinkevičius pats dalyvavo ir sudarė galimybes man susitikti su viena iš merginų, kuri nukentėjo nuo Mykolo Majausko ir atvirai apie tai pasakė. Viešai V. Sinkevičius nieko nedarė, kad palaikytų ir paremtų tą merginą, kuri dirba jo institucijos prižiūrimoje vienoje iš įstaigų. Kitaip sakant, privačiai jis kai kuriais klausimas buvo linkęs palaikyti ir nukreipti, bet kai reikėjo viešai pasisakyti arba nukreipti...

REKLAMA

Manau, europiniame kontekste tie visi lyčių lygybės arba diskriminavimo, seksualinio priekabiavimo klausimai yra aktualūs ir ypač aktualūs žaliųjų grupėje, kur moterų teisės ir apsauga yra labai svarbu“, – dar prieš parašydamas laišką U. van der Leyen kalbėjo naujai išrinktas Europos Parlamento narys. 

Tuomet jis teigė, kad moralę ir nepakankamą brandą rodo ir V. Sinkevičiaus skleistos kalbos, esą V. Jakeliūnas palaikė naująją EK pirmininkės kandidatūrą.

„Neturėdamas informacijos jis paskelbė, kad aš balsavau už ją, nors balsavau prieš. Net, kai sužinojo, jis nematė reikalo pripažinti, kad padarė klaidą. Man jo veiksmai, sprendimai ir atstovavimas viešoje erdvėje yra nepriimtini. Manau, turėsiu progos tai išdėstyti žaliųjų grupėje“, – teigė S. Jakeliūnas.

S. Jakeliūnas yra vienintelis europarlametaras iš Lietuvos, kuris taip aštriai pasisako prieš V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisaro postą. Kiti politikai, net atstovaujantys opozicinėms partijoms Lietuvoje, V. Sinkevičių remia arba laikosi neutraliai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų