REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vijūnėlės dvaru pakrikštytas gyvenamasis namas Druskininkuose turėtų būti galutinai nugriautas per kelias savaites.

Vijūnėlės dvaru pakrikštytas gyvenamasis namas Druskininkuose turėtų būti galutinai nugriautas per kelias savaites.

REKLAMA

Šiomis dienomis su žeme jau sulyginta beveik pusė 600 kvadratinių metrų ploto namo.

„Darbai vyksta, viskas tvarkingai (...). Būtų gerai ir per dieną, bet nesigauna. Per dieną tikrai nesidaro, savaitė–dvi – kaip orai, kaip seksis“, – BNS sakė darbus vykdančios bendrovės „Ekspolita“ vadovas Vytas Arbačiauskas.

Namo savininkas Žilvinas Povilonis BNS sakė, kad griovimo darbų detaliai neseka, tačiau tikisi, kad jie bus baigti kuo greičiau.

„Nelabai kontroliuoju: sutartis pasirašyta, avansai sumokėti, o jie ten vyrai dirba. Aš tikiuosi, kad kuo greičiau nugriautų, nes moku baudas už kiekvieną dieną“, – sakė jis.

Pasak savininko, darbai turi būti baigti iki gruodžio pirmos, tačiau priklausomai nuo oro ir kitų aplinkybių, šis terminas gali būti ankstesnis arba vėlesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Nugriauti pastatą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nurodė dar 2017 metais, tačiau tuomet savivaldybė neleido į parko teritoriją įvažiuoti sunkiajai technikai.

REKLAMA

Dėl Vijūnėlės „dvaro“ Ž. Povilonis yra kreipęsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT). Jo teigimu, sprendimas tikriausiai bus susijęs su žalos atlyginimu.

Be to, Ž. Povilonis dėl žalos atlyginimo už nugriautą pastatą yra kreipęsis į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus.

1,8 mln. eurų turtinę ir neturtinę žalą jis siekia prisiteisti iš valstybės ir Druskininkų savivaldybės, išdavusių namo statybai reikalingus leidimus, vėliau pripažintus neteisėtais.

Sprendimą byloje dėl žalos atlyginimo teismas skelbs spalio 28 dieną.

Pastatas Druskininkų centre, vietos gyventojų pramintas Vijūnėlės dvaru, kurortinėje zonoje pradėtas statyti 2013 metais. 

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių šis turtas priklausė alytiškiui, vienos saugos įmonės apsaugininkui Romui Baranauskui, vėliau – kauniečiams sutuoktiniams Ž. ir Zinai Poviloniams.

Žiniasklaidoje nagrinėtos versijos, kad „dvaras“ iš tikrųjų priklauso R. Malinauskui. Meras tokias prielaidas anksčiau yra atmetęs, tačiau teigė, jog rimtai svarstytų įsigyti pastatą, jei jis būtų parduodamas.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas ir epizodas, kad Vijūnėlės kad „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų