REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Situacija su Klaipėdoje siautėjančiais agresyviai nusiteikusiais paaugliais pasiekė aukščiausią įtampos tašką. Tėvai jau bijo ne tik dėl savo vaikų, bet ir dėl jų pačių saugumo. Kai kurie jų net rinkosi budėti prie mokyklos, kad tik vaikams nieko nenutiktų.

Situacija su Klaipėdoje siautėjančiais agresyviai nusiteikusiais paaugliais pasiekė aukščiausią įtampos tašką. Tėvai jau bijo ne tik dėl savo vaikų, bet ir dėl jų pačių saugumo. Kai kurie jų net rinkosi budėti prie mokyklos, kad tik vaikams nieko nenutiktų.

REKLAMA

Policijai siautėjantys ir, kaip įtariama, įvairius nusikaltimus atliekantys asmenys yra žinomi, bet kol kas tik vienam 2004 m. gimusiam jaunuoliui gresia rimtesni nemalonumai. Jam pareikšti įtarimai dėl plėšimų.

Prokuratūros atstovai patvirtino, kad šio paauglio atžvilgiu atliekami trys ikiteisminiai tyrimai. Klaipėdos apylinkės teismas jį leido suimti dešimčiai dienų. Visus nukentėjusius nuo siautėjančių paauglių asmenis pareigūnai ragina atsiliepti.

Savo ruožtu mokyklos, kurios mokiniai atsidūrė piktadarių taikiklyje, atstovai tvirtina, kad situacija stabilizavosi ir gyvenimas vėl juda įprastu ritmu. Nors pasikalbėjus su viena sumušto 13-mečio mama, gal ir nebūtų galima taip drąsiai teigti apie įsivyravusią ramybę...

REKLAMA
REKLAMA

Grasino susidorojimu

Apie problemas Klaipėdoje tv3.lt kalbinta 13-mečio mama Marija (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi – aut. past.) pačiu kraupiausiu būdu sužinojo tik šių metų rugsėjo 20 d. Būtent tada Klaipėdos Sendvario progimnazijos prieigose buvo sumuštas jos sūnus.

REKLAMA

„Be jokios priežasties. Pasakė, kad jis yra „naglas“. Net daiktų neatėmė, tiesiog sumušė. Kreipėmės į medikus. Mums buvo duotas siuntimas teismo medicinos ekspertizei atlikti. Nustatyta, kad vaikui buvo sutrenktas žandikaulis ir mėlynė akies srityje“, – situaciją prisiminė 13-mečio mama.

„Iš tikrųjų prieš Sendvario progimnazijos moksleivius yra smurtaujama, iš jų atiminėjami telefonai, pinigai. Jie yra smaugiami, gąsdinami. O siaučia nuo 14 iki 16 metų grupė paauglių. Yra gal ir vienas kitas jaunesnis, bet 17 metų, regis, neturi nė vienas“, – pasakoja Marija.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris atskleidė, kad po smurto prieš jos ir kelis kitus vaikus ji ir dar keturi tėvai pradėjo budėti prie mokyklos: „Budime prie mokyklos ryte, per pietus, vakare. Kažkurią dieną tie paaugliai bandė pulti su peiliais mane, mano vaiką ir kartu buvusią draugę. Rėkė, kad sudegins mašiną, daug keikėsi, grasino susidoroti su manimi, su vaikais. Iš pradžių kreipėmės į policiją, bet kol viskas neatsidūrė viešumoje, tol realios pareigūnų pagalbos nesulaukėme.

Maža to, net pati sulaukiau atvykusių pareigūnų pastabos, kad galiu būti nubausta dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nes atsikirtau vienam iš paauglių nesirinkdama žodžių. Bet policija tų paauglių net neišvaikė tada.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Marijos, iki 20 paauglių grupuotė siautėja ne tik prie jos sūnaus progimnazijos, bet ir kitose Klaipėdos vietose: „Prie mokyklos jų įprastai būna kokie 6-8, o kiti slepiasi už pakampių. Jie yra labai agresyvūs. Vienas jų atrodo net nestabilios psichikos. Jis puolė ir man grasino...“

Moteris teigia, kad pakeisti mokyklą nebūtų išeitis, nes paauglių gauja siaučia visame mieste. „Tokie pokyčiai jokios naudos neduotų. Jie siaučia po visą Klaipėdą. Kas duos garantiją, kad jie nesusiras mano vaiko kitoje mokykloje“, – pokalbį užbaigė Marija.

Situacija stabilizavosi?

Klaipėdos Sendvario progimnazijos direktorė Lina Longvinovienė savo ruožtu teigė, kad nuo šios savaitės pradžios gyvenama jau pakankamai ramiai.

REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad situacija stabilizavosi. Kai kurių vaikų tėveliai dar ateina pasiimti savo vaikų. Turėjome bendruomenės susirinkimą, kuriame dalyvavo ir policijos atstovai. Susitarėme, kad tėveliai pagal galimybes atlydėtų vaikus į mokyklą ir pasiimtų iš jo.

Taip pat ėmėmės visų įmanomų priemonių saugumui užtikrinti. Per pamokas mokyklos durys yra rakinamos. Įvestas sustiprintas mokytojų budėjimas. Dėkojame policijai, kurie patruliuoja aplink mokyklos teritoriją. Dirbame įprastu ritmu“, – tikino L. Longvinovienė.

Direktorė patvirtino, kad vienas progimnazijos mokinys buvo sumuštas, o dar trims buvo grasinta: „Konkrečiai vienas vaikas buvo sumuštas, trys buvo išgąsdinti, jiems buvo grasinta. Apie visus nukentėjusius asmenis buvo pranešta policijai.“

REKLAMA

L. Longvinovienė teigė, kad siautėjančių paauglių nepažįsta ir jie tikrai nėra progimnazijos mokiniai: „Tie, kurie žinomi, kaip galimai siautėjantys paaugliai, jie tikrai nėra iš mūsų progimnazijos. Bent su tais su kuriais mes susidūrėme, tai tikrai jie ne mūsų mokiniai.“

Ragina netylėti

Prokurorai apie sulaikytą 2004 m. gimusį įtariamąjį per daug detalių neatskleidžia. Tik patvirtinta, kad jo atžvilgiu atliekami trys ikiteisminiai tyrimai.

Nusikaltimai susiję su pasikėsinimais apiplėšti. Jaunuolis jau buvo apklaustas, bet šios apklausos detalės nėra viešinamos.

Klaipėdos miesto policijos pareigūnai savo ruožtu teigė, kad sulaukė gyventojų pranešimų apie greta vienos iš uostamiesčio mokyklų besisukiojančius paauglius, kurie, anot pranešimų, grasino kitiems nepilnamečiams, kėsinosi atimti pinigus ar sumušti moksleivius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Policijos pareigūnai, reaguodami į gyventojų pranešimus, apsilankė šioje mokykloje, pasikalbėjo su mokyklos administracija ir moksleiviais. Buvo nustatyti galimi įtariamieji, o rugsėjo 30 d. pareigūnai sulaikė 2004 m. gimusį (15 m.), policijai už vagystes jau žinomą vaikiną, kuris, kaip įtariama, galėjo būti vienas iš moksleiviams grasinusių paauglių. Vaikinas uždarytas į areštinę“, – teigiama Klaipėdos pareigūnų pranešime.

Klaipėdos policija prašo asmenis, galimai nukentėjusius nuo šių paauglių, kreiptis į artimiausią policijos komisariatą ar skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų