REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

To Kaune dar nebuvo, pagyvenusių žmonių mėnesį senjorai masiškai kviečiami mėgautis kava nemokamai. 15 kavinių jau pasirengusios tam tikromis dienomis pavaišinti garbaus amžiaus žmones. Ir pasak idėjos iniciatorių, kasdieną sulaukiama vis naujų pasiūlymų.

To Kaune dar nebuvo, pagyvenusių žmonių mėnesį senjorai masiškai kviečiami mėgautis kava nemokamai. 15 kavinių jau pasirengusios tam tikromis dienomis pavaišinti garbaus amžiaus žmones. Ir pasak idėjos iniciatorių, kasdieną sulaukiama vis naujų pasiūlymų.

REKLAMA

Prie kavos puodelio susitinka Kauno senjorai senamiestyje veikiančiame restorane, tiesa, šiandien čia renkasi tik kviestinė publika- pensijinio amžiaus sulaukę aktoriai, dainininkai, rašytojai bei aktyvūs visuomenės veikėjai.

Jie pakviesti su ypatinga misija – kuo plačiau po Kauną paskleisti žinią- kad prasidėjus spaliui – pagyvenusių žmonių mėnesiui – gausybė miesto kavinių tam tikromis dienomis lauks senjorų su garuojančia ir svarbiausia, nemokama kava.

Jau šiandien kvietimą vaišinti senjorus karšto ir kvapnaus gėrimo puodeliu priėmė 15 Kaune veikiančių kavinių. Ir jų vis daugėja. O štai garbaus amžiaus sulaukę kauniečiai sako, kad ne nemokama kava čia svarbiausia. O dėmesys ir galimybė susitikti bei bendrauti vis kitoje vietoje. Nors pasiklausius senjorų kalbų- atrodo, kad ir dabar jie namie neužsisėdi- renginiai, teatrai, popietės. Sako gausiai lankys ir kavines

REKLAMA
REKLAMA

„Oi mes telefonu pabendraujam susitariam ir čiuožiam ir einam į kažkokį tai bariuką, ten keturiolika pavadinimų, kur verslininkai įtraukė, mes kai kurių net pavadinimų nežinom, gerai, kad adresai yra“, – sako kaunietė Aldona Kazlauskienė.

REKLAMA

„Mes jau pasidalinom, kur kas eisim ir ką darysim. Šita iniciatyva yra nuostabi, tai ne kavos puodelis, tai dvasinis bendravimas, pasidalinimas savo mintimis, džiaugsmais“, – pasakoja kaunietė Birutė Zeigienė.

„Gerai tuo, kad gal tie žmonės daugiau susitiks, žinot visi turi reikalų visokių gyvenime, tai paskambina, o dabar gal tiesiog susitiks“, – teigia kaunietė Bernarda Petravičiūtė.

Patys senjorai atvirauja, kad bus puiki proga ir jaunystės tradicijas prisiminti, kai vis skubėdavo į atsidariusią naują kavinukę:

„Reikia, nes visada per bendravimą, per kalbėjimą išsisprendžia daug problemų. Žinot, kiti užsidarę neišeina, o pakvieti kur nors išeiti – atsigaunam pradeda juoktis ir atsiranda šypsenos, ir nėra jokių niūrių nuotaikų.“

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi pensijinio amžiaus, reikia skaitytid su pensija su pinigėliais, ir ne visuomet nueini, nesurandi laiko, o dabar tiek kvietimų.“

„Bus proga kavos paragauti ir nueiti pamatyti aplinką, o gal ateitį nueisim ir už savo pinigus, jei mums patiks ten.“

O štai kavinių atstovai sako vos išgirdę kvietimą iš karto nusprendė prisijungti. Ir prasitaria ne tik kava vaišinsią, iš senjorų viliasi ir kokių įdomesnių receptų – sausainėlių ar pyragų gauti, kuriuos pagaminę kartu degustuos:

„Mes matom kokie čia gražūs susirinko žmonės ir jie tikrai turi receptų tos ponios, tų tarpukario laikų pyragų ir panašių dalykų ir aš turiu tokią mintį pasidalinti tokiais dalykais ir kartu paragauti“, – kalbėjo restorano vadovė Ingrida Gustienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios idėjos iniciatoriai sako, kad mintis ir Kaune pakviesti senjorus pabendrauti prie kavos- kilo apsižvalgius į kiųt miestų patirtis. Esą pavienių bandymų būta anksčiau, bet kad taip masiškai jungtųsi kavinės – nustebino

„Man buvo labai apmaudu, kad šita tradicija 18 metų egzistuoja Vilniuje, bet ji neatkeliavo iki Kauno, ji nukeliavo į Klaipėdą, Gargždus, bet Kaune buvo tik epizodiškų atvejų. Ir aš labai nuogąstavau, kaip sureaguos kavinės ir restoranai, bet jų reakcija buvo geranoriška“, – mano Seimo narė Audronė Jankuvienė.

Visa informacija – kurią dieną ir kokia kavinė vaišina senjorus bus paviešinta, tereikia jos pasidairyti socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje. O einant mėgautis kava – su savimi turėti pensininko pažymėjimą, Akcija vyks visą spalio mėnesį. Vilniuje tokia akcija rengiama mėnuo iki Kalėdų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų